Îngrijirea mâinilor

by - 29 octombrie

Nu degeaba se spune despre mâini că sunt cartea noastră de vizită. După față, mâinile sunt următorul lucru pe care oamenii îl observă la tine. Și, având în vedere cât de mult le folosim, acestea sunt deseori expuse unor factori care le afectează aspectul. Spălatul vaselor, spălarea constantă pe mâini cu săpunuri agresive, dezinfectantul, desfășurarea activităților de curățenie, fără protecția asigurată de mănuși, toate acestea influențează sănătatea pielii. În sezonul rece, cu atât mai mult, îngrijirea mâinilor devine prioritară pentru mine. Neprotejată, pielea mâinilor se poate irita și chiar crăpa, devenind dureroasă.

Cum îți dai seama că mâinile tale au nevoie de o îngrijire suplimentară?
  • ai crăpături mici pe mâini, care te ustură
  • observi iritații, pete roșiatice sau chiar maronii
  • îți simți mâinile uscate, pielea este aspră și îți provoacă disconfort
  • pielea este mai puțin elastică
Hidratarea constantă este unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vrem să ne păstrăm frumusețea mâinilor. Aplică întodeauna o cremă de mâini de calitate superioară. Frecvența de utilizare și tipul produsului depind de nevoile mâinilor tale. Ideal ar fi ca textura acestuia să nu fie nici prea apoasă, nici prea onctuoasă, pentru a fi absorbit rapid, dar capabilă să păstreze pielea catifelată un timp îndelungat. Eu folosesc Neutrogena Hand Care, o cremă foarte hidratantă, se absoarbe repede și lasă mâinile moi și fine.

Mai mult, aproape toate săpunurile din comert, afectează sănătatea mâinilor prin efectul lor de îndepărtare a grăsimilor. Astfel, cu cât săpunul este mai alcalin (produce mai multă spumă), cu atât acesta va curăța mai bine, dar, în același timp, va afecta aciditatea pielii și va conduce spre efectul de uscare a acesteia. De aceea, alege mereu un săpun cu proprietăți reale de hidratare.

Epiderma se regenerează constant și, astfel, celulele de piele moartă sunt eliminate. Dar, uneori, acestea nu se elimina complet, de aceea este recomandată exfolierea. Alege pentru exfoliere un produs special pentru maini, care nu agresează pielea cu particulea prea abrazive.

Vestea bună este că, odată ce recunoști aceste semne și ai mai multă grijă de mâinile tale, vei reuși să rezolvi această problemă.


You May Also Like

0 comentarii