Micro-Needling la tine acasă

by - 24 mai

Microneedling este o procedura cosmetică, minim invazivă, care rezolvă problemele pielii ce sunt asociate cu producția de colagen.  Prin crearea acestor înțepături minuscule se produc mici leziuni, invizibile cu ochiul liber, care ajută ca produsele de tratament să pătrundă mai bine în piele. Concret, dacă ai cicatrici la nivelul pielii, prin această procedură poți stimula producția de colagen, astfel încât semnele de pe piele să fie estompate treptat. Această procedură poate fi folosită și pentru estomparea ridurilor, pentru redarea fermității pielii, pentru micșorarea porilor, precum și pentru îmbunătațirea texturii pielii.

Procedura este făcută cu un dispozitiv, dotat cu multe ace fine, care penetrează pielea în mod controlat, astfel încât să aibă efect de rejuvenare. Nu toate dispozitivele sunt la fel, un roller facial se rotește pe față, în timp ce stiloul (Dermapen) lucrează ca un capsator, perforând pielea. Dermarollerul poate fi folosit și acasă, în timp ce Dermapenul este un instrument folosit de dermatologi, în cabinet.
Acest derma roller alunecă pe pielea noastră cu ace foarte mici. În acest fel, în pielea noastră se formează micro-găuri care semnalează creierului pentru creșterea colagenului și a elastinei. Este important să folosești instrumentul exact așa cum scrie în instrucțiuni. Înainte de a-l folosi trebuie să îl dezinfectezi. Sunt persoane care se înțeapă până, literalmente, la sânge, iar altele care apasă Dermarollerul cu o presiune medie, care nu e deloc dureroasă. În a doua categorie mă aflu și eu. Toată treaba durează în jur de 5 minute, iar senzația e de fine pișcături, nimic deranjant. E normal ca pielea să se înroșească puțin, dar nu durează mai mult de 10 minute. În ziua respectivă, încerc să nu pun machiaj. Ideea este să nu exagerați. În niciun caz nu este un tratament de făcut zilnic, ci o dată la 1-2 săptămâni.

Eu folosesc aplicatorul cu micro ace de la Zoe Ayla Micro Needling Derma Roller și chiar sunt mulțumită de rezultatele obținute până acum.
Tu ai încercat un astfel de dispozitiv?
Kisses,
ValentinaYou May Also Like

0 comentarii