Din iubire pentru flori

by - 23 decembrie

Trăim în secolul vitezei și al opulenței. Secolul în care fiecare vrea să pară mai mult decât e. Mai bogat, mai frumos, mai deștept, mai interesant. Ne grăbim să creștem. Iar viața, viața s-a mutat aproape de tot în online. E din ce în ce mai greu să fii autentic, să comunici, să relaționezi, să-ți faci timp. Pe zi ce trece uităm cum să ne exprimăm sentimentele fără emoji, cum să interacționăm fără aplicații și ne ascundem în spatele filtrelor. Iar prietenii, prietenii adevărați, sunt tot mai greu de găsit și, mai ales, tot mai greu de păstrat. Pierduți printre Instagram, Facebook sau YouTube, nu mai avem timp pentru a ne bucura. De noi. De ceilalți. De viață.

Anul trecut, când s-a deschis Bonsai Flower Shop, eu nu am fost prezentă. Și, cumva, regret asta. Regret că am lăsat toate motivele de mai sus să mă îndepărteze de un prieten bun. Regret că viața, uneori, ne separă drumurile fără ca noi să vrem. Dar, cei care mă cunosc știu că nu mă agăț prea mult de trecut, prin urmare, mă bucur că astăzi sunt aici pentru a sărbători, alături de Alexandra, un an de când și-a deschis florăria. Să dezvolți o afacere de la zero este foarte greu. Să dezvolți o afacere în 2020 pare imposibil. Să dezvolți o afacere atunci când viața ta personală se destramă și dintr-o dată te trezești singură, ei bine, pentru asta e nevoie de o femeie cu adevărat specială.

Alexandra a apărut în viața mea într-unul dintre cele mai grele momente prin care am trecut și a reușit, prin veselia și felul ei de a fi, să-mi ofere ceea ce mi-a lipsit mult timp: încrederea în mine. Curajul de a merge mai departe și de a fi cu adevărat eu. Fără prejudecăți, fără teamă. Nu, nu suntem perfecte. Nu am fost mereu de acord cu deciziile ei și știu sigur că nici ea cu multe dintre ale mele. Ne-am certat. Ne-am jignit, am spus lucruri urâte, dar cumva sufletele noastre au rezonat întodeauna. În timp ce eu am primit totul pe tavă, ea a fost cea care s-a zbătut și a luptat. Să se autodepășească. Să fie mai bună. S-a mai pierdut ea, pe ici pe colo, dar nu a renunțat niciodată. Îi știu toate secretele, toate suferințele, știu tot ce se află în spatele zâmbetului și aparentei nepăsări de care dă dovadă uneori. Știu că prin siguranța pe care o afișează ascunde un suflet bun, puțin rătăcit și chinuit, dar puternic. Capabil de tot ceea ce își propune.

De aceea, am avut tot timpul încredere în ea. Am știut din totdeauna că va ieși ceva bun din nebunia și curajul ei. O femeie care s-a reinventat de atât de multe ori, nu avea cum să nu reușească. Nu știam exact ce. O vedeam fie prin televiziune, fie prin New York sau în politică. Dar, uite că a ales să facă buchete de flori cu care să ne încânte în fiecare zi. Și, dacă stau bine să mă gândesc, chiar i se potrivește. Pentru că ea a fost mereu o romantică. Înca mai visează să se mărite și să găsească dragostea aia perfectă. Noroc că pragmatica din mine îi mai dă câte un ghiont să se trezească la realitate. Vezi, ți-am zis că ne completăm.
Dar, vrei să-ți mai zic ceva? Aș fi ales Bonsai Flower Shop, chiar dacă nu ne-ar fi legat o prietenie atât de apropiată.  Da, știu, o să crezi că sună a clișeu, ceva ce spui ca să dea bine la public, dar lasă-mă să-ți enumăr, obiectiv, căteva dintre motivele pentru care afirm asta și apoi te las să decizi singur, bine?

1.Prețul
Banii nu aduc fericirea, dar, cu siguranță, o întretin. Așa că, indiferent că recunoaștem sau nu, toți ne uităm la preț atunci când alegem un produs. Mai ales dacă vorbim de aranjamente florale. Poate pentru că știm că florile se ofilesc, poate pentru că nu suntem siguri ce preferințe are persoana căreia vrem să i le oferim, motivele sunt multiple. La Bonsai ai un raport preț/calitate excelent. Îndrăznesc să spun că cel mai bun din orașul Pitești.

2. Atenția la detalii
De fiecare dată când vorbesc cu Alexandra despre plante (eu care nu sunt iubitoare de plante...să nu uităm că am omorât un cactus) îmi transmite din energia și pasiunea ei. E foarte atentă la detalii și își dorește să îndeplinească chiar și cele mai ciudate cerințe. Atunci când vine vorba de un business, cel mai bun lucru este să gândești din perspectiva clientului, iar Bonsai Flower Shop știe foarte bine să-și asculte clienții și se adaptează astfel încât produsul final să depășească așteptările.

3. Inovație și originalitate
Așa cum am scris mai sus, să te lansezi în lumea afacerilor în 2020 este teribil de greu. Aș putea chiar să spun că "supraviețuire" este cuvântul care descrie cel mai bine acest an. Concurența extrem de mare, taxele la stat, nenumărate strategii de marketing, managementul financiar tot mai complex, teama oamenilor de nou, toate aceste lucruri pot descuraja pe oricine. Nu vrei ca în mintea consumatorului să fii doar o altă companie care vinde flori. Așa că trebuie să vii mereu cu ceva nou. Ceva care să te diferențieze de mulțime, un element prin care clientul tău să te poate identifica. La Bonsai găsești aranjamente florale deosebite, plante, cadouri, dar și sfaturi pentru cei care nu au habar ce vor. De fiecare dată, Alexandra încearcă să vină cu idei noi sau să le adapteze pe cele mai învechite. Să le aducă prospețime. 

4. Calitate
Un client mulțumit este dispus să cheltuie mai mulți bani și să revină pentru a cumpăra de la tine. De aceea, la Bonsai Flower Shop, calitatea este pe primul loc. Chiar dacă asta înseamnă, uneori, să investești mai mult sau să-ți diminuezi profitul. Tot ce am cumpărat de la Alexandra s-a păstrat frumos, nu s-a stricat, nu s-a rupt și a arătat mereu impecabil.

5. Un loc fain și frumos
Mereu am susținut oamenii care vin cu ceva nou într-un Pitești îmbătrânit, care vor să scoată orașul din comunismul în care încă se află și să-i ridice valoarea. Prin bun gust, prin eleganță, prin rafinament și idei frumoase. I-am apreciat pentru că știu că, de cele mai multe ori, în Pitești acest lucru nu este sinonim cu succesul. 
În cele din urmă, aș vrea să te îndemn să fii mai deschis și mai cooperant. Să lași prejudecățile deoparte și să încerci altceva. Să cumperi local. Atunci când un prieten are o afacere, mulți dintre noi au pretenția să primească lucruri gratis sau să li se facă reduceri. Eu nu sunt de acord cu asta. Ar trebui să înțelegem, o dată pentru totdeauna, că un business este un business, nu are legătură cu sentimentele, iar prietenul tău îți ia bani, nu din răutate, ci pentru că are chirie, utilități, furnizori, angajați și taxe de plătit. Plus de asta, dacă tu nu-l sprijini, atunci cine să o facă? Cine să aibă încredere în el, dăcă nici tu nu o faci?
La multi ani, Bonsai Flower Shop!
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii