Cum scăpăm de maskne?

by - 27 octombrie

V-am povestit de nenumărate ori că am un ten gras, predispus la acnee pe care cu greu reusesc să o țin sub control. Cu ajutorul produselor Saffee pe care am început sa le folosesc de vreo câteva luni, ajunsesem, cât de cât, la un rezultat bun. Dar lucrurile nu sunt deloc ușoare. Masca, accesoriul obligatoriu și necesar în zilele noastre, îmi aduce, din nou, în prim plan problemele pe care le aveam. Combinația dintre fricțiunea mecanică, aerisirea deficitară și umiditatea de la transpirație, respirație și vorbire, creează sub mască un mediu ideal pentru multiplicarea organismelor și astuparea porilor. Porii se astupă, iar pe ten apar diverse forme de acnee, de la mici coșuri și puncte negre, până la forme severe de acnee chistică. Fenomenul poartă numele de acnee mecanică sau maskne.

Ce este de făcut?

  • Schimbă masca frecvent. Trebuie să vi se potrivească perfect, să nu vă strângă și sa nu creeze fricțiune inutilă.
  • Hidratează-ți fața, dar evită cremele nutritive, produsele prea grase și produsele care stimulează producția de sebum. Eu am început să folosesc produse cu Green Tea de la Bielenda, un brand polonez ce creează produse din materii prime naturale. Nu am renunțat nici la setul de la Saffee. Am observat că tenul meu răspunde mai bine dacă le alternez, decât dacă se obișnuiește cu un singur produs.
  • Mai puțin machiaj. Recunosc, că îmi este destul de greu să renunț la machiaj, tocmai pentru că mi-au reapărut coșurile, iar fața mea nu arată așa cum mi-aș dori. Dar încerc pe cât posibil să las pielea să respire cât mai mult.  Mai ales în zona bărbiei. Pentru că da, acolo am erupțiile.
  • Cel puțin o dată pe săptămână, folosesc fie o mască facială pentru curățăre, fie un ser exfoliant.
  • Încercați să nu vă atingeți fața cu mainile murdare.
  • Din când în când apelați la un specialist dermatolog pentru tratamente. Recomand microneedling. La mine a funcționat mereu.
Produsele menționate de mine sunt produse care mie mi se potrivesc și au efecte bune pentru pielea mea, dar s-ar putea ca la tine să nu funcționeze la fel. Ai grijă ce alegeri faci pentru că e foarte greu și frustrant să te confrunți cu probleme ale tenului. Chiar dacă suntem acoperiți de mască în ceea mai mare parte a timpului, seara când o dai jos, tenul tău trebuie să fie frumos. Așa că ai grijă de tine! De pielea și de sănătatea ta. Dar mai ales, nu te stresa! Totul se rezolvă :)
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii