White blonde dream

by - 28 august

Știi când îți vin cele mai bune idei? Atunci când stai în pat degeaba. Într-o astfel de zi mi-am pus în cap că vreau să mă vopsesc și nu oricum, ci blondul acel alb platinat perfect. Trebuie să vă spun, încă de la început, că de mai bine de șase ani nu mă mai vopsisem la salon. Am renunțat la această idee pe măsură ce am observat cât de mult cheltuiam pentru o culoare care, fie nu era așa cum îmi doream, fie dispărea după 2-3 spălări. Așa că eram obișnuită să mă fac singură acasă și, chiar, îmi perfecționasem tehnica.

Cu toate acestea, am fost constientă că pentru a obține o astfel de culoare era necesar să apelez la un specialist. Așa că m-am apucat să caut locul potrivit. Și am tot căutat. Am întrebat în stânga și în dreapta. Nu îmi dădea nimeni prea multe șanse de reușită. Știam că nu e un procedeu ușor și că va fi greu, mai ales ținând cont de faptul că am un fir de păr subțire și deteriorat, dar nu te pui cu dorințele unei femei. Iar atunci când îți dorești cu adevărat ceva tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău, așa că într-o zi am descoperit pagina de Facebook a celor de la VIVA STUDIO Hair & Make-up și am văzut "minunile" care se întâmplau acolo. Am sunat imediat, mi-am făcut programare și așa am cunoscut-o pe Nicoleta.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la ea? Faptul că a fost sinceră. Că nu mi-a promis Luna, iar la sfărșit să mă trezesc cu o versiune a acesteia "Made in China". Nu. Cu Nico a fost exact invers. Mi-a explicat că nu voi reuși să am culoarea dorită din prima, că probabil va mai fi nevoie de încă o decolorare, că trebuie să am răbdare și să încep să-mi tratez părul cu mai multă seriozitate. 
Dar, să începem cu începutul!

1. Aceasta a fost poza cu care am mers prima dată la Nicoleta. Îmi doream un blond alb platinat ombre. Tot ea m-am sfătuit că nu are niciun rost să-mi vopsesc rădăcina într-o culoare mai închisă, ci să o las să crească natural, iar cu timpul va arăta exact așa cum trebuie. Cea mai bună decizie!
2. Așa arăta părul meu în martie, înainte să merg la VIVA. După cum se vede, eram un maro, destul de închis, cu reflexe portocalii. V-am spus deja mai sus că mă vopseam acasă cu produse din comerț. Iar problema cu aceste produse este că au foarte mult amoniac și un pigment puternic care pătează și care dispare foarte greu, chiar și după decolorare. La toate acestea adăugăm un păr cu fir subțire și vizibil deteriorat de toate procesele prin care trecuse.
3. Culoarea pe care am obținut-o după prima vopsire a arătat așa. E o diferență majoră, nu? Iar părul meu nu a suferit aproape deloc în timpul acestui proces și arăta sănătos și fresh, deși trecuse printr-o decolorare. Toate acestea datorită sistemului Olaplex pe care Nico îl folosește de fiecare dată. De fapt, asta este cea mai mare problemă a părului vopsit sau decolorat. De cele mai multe ori procedurile de decolorare pot fi foarte agresive cu părul. O dată cu pigmentul de culoare se duc și substanțele nutritive, iar părul devine uscat și fragil.
4. Între timp am început să-i acord atenție sporită părului și să urmez sfaturile Nicoletei. Spălatul pe cap a devenit un întreg ritual de îngrijire, iar ceea ce înainte dura 20-30 de minute, acum durează mai bine de o oră. Am început să investesc în produse și să renunț la cele din comerț. Atât șamponul, cât și balsamul trebuie să aibă o formulă care să îți păstreze și să îți protejeze culoarea părului, așa cum sunt produsele fără sulfați și parabeni. După spălare, aplic o mască de păr reparatoare și cu hidratare intensă care să neutralizeze tonurile de galben.

După 3 luni am revenit din nou la salon pentru cea de-a doua decolorare și vopsire. Rezultatul?! Las poza să vorbească de la sine!
5. Părul meu la 6 săptămăni după a doua vopsire. Mai țineți minte prima poză cu care am mers la Nicoleta?:)
6. Părul blond vopsit este destul de deshidratat și uscat. Din cauza decoloranților din vopsea, părul este privat de uleiurile și nutrienții aflați în cuticula firului de păr. Tocmai de aceea trebuie să incluzi în ritualul tău de îngrijire un tratament special pentru părul blond. Eu mi-am făcut unul la VIVA, după o rețetă secretă a Nicoletei, pe care nu o știu nici măcar eu, dar vă spun că merită. Părul arată deja mai sănătos, îl simt moale și mătăsos și reușesc să-l aranjez mult mai ușor.

Acesta este părul meu în prezent, după 2 procese de decolorare, la 2 luni de la vopsire, în urma tratamentului făcut de Nico.
Dacă tot nu v-am convins, vă las mai jos câteva poze și cu alte transformări :)
Pe fetele de la VIVA le găsiți pe pagina de Facebook aici
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii