Back to office

by - 30 august

Oricât de greu ne-ar fi să recunoaștem vara se termină. Și odată cu ea și vacanța. Vrem nu vrem, trebuie să ne întoarecem la birou. Cine spune că ținutele de birou trebuie să fie monocromatice ori prea formale? Reinventează-ți stilul cu DAMES PREMIUM COLLECTION, disponibilă pe www.dames.ro.

Se spune că la birou trebuie să te îmbraci pentru rolul pe care ți-l dorești, nu pentru cel pe care îl ai. Este esențial ca ținuta de serviciu să fie mereu curată, îngrijită, chiar impecabilă. Indiferent de regulile biroului, ținuta de birou trebuie să fie prezentabilă și există anumite piese pe care nu ar trebuie să le porți: rochiile de plajă, de seară, fustele și pantalonii prea scurți, bijuteriile excesive. De asemenea, apariția cu hainele șifonate la job denotă atât lipsă de respect față de tine, cât și față de restul oamenilor. Ținuta pentru birou trebuie să fie întodeauna decentă, însă decentă nu înseamnă neapărat monotonie. Poți păstra o notă serioasă, chiar dacă nu porți o cămașa albă. De exemplu, atunci când regulamentul nu o impune, ce ar fi să o înlocuiești cu una în altă culoare. Ori poate una cu un croi mai îndrăzneț? Arată că ești creativă, jonglând cu trendurile!

Poate că nu acorzi o atenție deosebită vestimentației, dar aceasta este foarte importantă atunci când vine vorba despre imaginea ta în ochii celor din jur. Un blazer de calitate te va transforma aproape instant într-un adult responsabil. Atâta timp cât alegi mărimea potrivită ție, îl poți purta cu pantaloni casual și un top vesel, cu cămașă și o fustă creion sau chiar cu o rochiță lejeră de vară. Îți recomand să îți cumperi pentru început unul simplu, care poate fi purtat oricând, dar poți adăuga în garderobă și unul colorat sau cu un print interesant. Regula de aur este să îți evidențiezi întotdeauna personalitatea și să nu încerci să pari ceea ce nu ești.
Apoi, ar trebui să ai în garderobă măcar două cămăsi. Nu te gândi neapărat la cămăși plictisitoare! Poți alege unele cu dantelă, cu broderii sau cu un print simpatic. Cămășile te vor face să arați profi, sunt confortabile și pot fi purtate atât cu pantaloni, câț și cu fuste. Nu trebuie să te ferești de ținutele în culori puternice. Tocmai aceste culori te vor ajuta să ieși din anonimat. Nuanțele neutre sunt asociate cu o personalitate mai slabă. Dacă vrei să atragi toate privirile, nu renunța la stilul care te definește.
E important să reții că atunci când vorbim despre ținutele office, calitatea este mult mai importantă decât cantitatea. Încearcă să introduci în outfitul de birou mici accente care să vorbească despre tine. Ele vor fi un fel de semnătură personală. Pentru că în ținutele office detaiile contează foarte mult. Iar un croi frumos costă bani. Însă investiția inițială te va ajuta sa economisești de fapt, bani, pe termen lung.

You May Also Like

0 comentarii