Travel light

by - 23 iulie

Ne aflăm în plin sezon de vacanță și suntem toți cu gândul la călătorii. Dar oricât ar fi ele de așteptate, există și o parte mai puțin plăcută care vine la pachet cu vacanțele: bagajul de călătorie. Fie că pleci într-o vacanță de două săptămâni, fie că dai o fugă într-un city break, bagajul trebuie mereu să cuprindă tot ce ai nevoie ca să poți sta fără griji. Gândește-te în ce loc și cu ce scop mergi și rezervă-ți timp pentru a planifica ce obiecte dorești să iei cu tine.

Atunci când am plecat în Iordania, a fost prima dată când am ales să călătorim doar cu bagaj de mână. Nu mă gândeam că va fi posibil pentru mine, dar, cu puțină organizare, am realizat că nu e chiar atât de gravă situația. Cu toate că dimensiunile sunt limitate, există și avantaje. Știi întotdeauna unde este bagajul tău, ai la îndemână tot ce îți trebuie, nu mai aștepți după bagaj când cobori din avion, ci poți porni direct să explorezi destinația în care ai ajuns. Să nu mai spun că dispare riscul ca bagajul tău să fie pierdut și să te trezești fără haine în vacanță.

Așadar, dacă te pregătești de vacanță și tot ce vei lua la tine se va încadra în bagajul de mână, vreau să-ți împărtășesc câteva trucuri pentru împachetat:

1. Alege-ți un bagaj de mână ale cărui dimensiuni să fie acceptate de majoritatea companiilor aeriene. Politicile companiilor aeriene diferă, așa că este important să te documentezi înainte. În primul rând, informează-te asupra dimensiunilor pe care trebuie să le aibă bagajul și respectă cerințele lor.

2. În bagajul de mână nu ai voie cu lichide care să depășească 100 de mililitri, iar toate lichidele nu trebuie să depășească 1 litru în total. Îți recomand să le pui într-o pungă transparentă și să le lași la suprafața bagajului. La control ți se va cere să le scoți și să le pui separat în tăviță.
3. Renunță la o parte din cosmetice dacă mergi într-un hotel. Nu are sens să te cari cu săpunul sau cu gelul de duș după tine, sigur găsești acolo. Sau poți opta pentru cosmetice travel size produse ambalate în cantități mici, special făcute pentru vacanță.
4. Dacă totuși ai anumite produse pe care dorești neapărat să le iei cu tine și nu se găsesc în varianta mini, transferă cantități suficiente pentru călătorie din recipientele mari în recipiente mici. De exemplu, eu nu pot renunța la masca de păr, așa că apelez mereu cu încredere la acest set de călătorii cu 5 sticluțe de la Notino.
5. Pentru a avea mereu parfumul preferat cu mine, folosesc o sticluță reîncărcabilă cu atomizor Notino. Practică și compactă are un volum de 5ml (ajunge cam pentru 120 de pulverizări) și se umple foarte ușor și rapid.
6. În ceea ce privește hainele, calculează câte zile stai și încearcă să iei cu tine doar strictul necesar, fără exces de zel. Știu, e dificil! Eu m-am obișnuit să iau o ținută de rezervă pentru situații de urgență. Dar, doar una! Nimic mai mult.

7. Rulează hainele! Spre deosebire de metoda standard de împăturire rularea va economisi spațiu. În plus, acest mic truc te va scuti și de căratul unui fier de călcat deoarece hainele rulate nu se vor mai șifona așa ușor.

8. Alege să porți cele mai groase haine în ziua plecării, chiar dacă asta înseamnă un efort suplimentar. În acest fel vei avea loc în bagaj pentru mai multe articole vestimentare mai mici.
Nu în ultimul rând, gândește-te la scopul călătoriei, la bucuria pe care o vei trăi în zilele de vacanță și păstrează un spațiu generos pentru amintirile frumoase!

You May Also Like

0 comentarii