Boem Urban

by - 14 iunie

De regulă, mă feresc să vorbesc despre stiluri pentru că, în ziua de azi, ele nu mai sunt clar conturate precum cele clasice. Dar sunt sigură că te-ai întrebat, de multe ori, ce presupune stilul boho-chic și cum îl poți obține. Bohemian sau boem- nu are rost să intrăm în detaliile originii cuvântului sau a moștenirii sale vizuale. Unicitatea, spiritul liber și nonconformismul sunt specifice persoanelor care se definesc boeme. Practic, denumirea a devenit sinonimă cu libertatea, cu lipsa regulilor, cu acceptarea unui stil de viață auster, fără confort material, dar creativ și apropiat de natură. Combinat cu elemente noi din tendințele actuale, stilul boho se înnoiește continuu și devine unul dintre cele mai populare trenduri ale ultimilor anii.

Boho este, de fapt, prescurtarea de la "bohemian homeless" și este inspirat din perioada Woodstock-Flower Power a aniilor '70, când libertatea abia începea să se manifeste sub forma vestimentației. Cu rădăcini adânc înfipte în cultura gipsy, acest stil se caracterizează drept un curent al artiștilor, al celor cu suflet tânăr, ce pun preț pe libertate, pe romantism și dragoste și pentru care moda e întotdeauna aservită spiritului practic, confortului și sensibilității, al celor care nu vor să țină cont de legi în general, de reguli, de sistem și resping conceptele materialiste moderne și aleg producția de bunuri artizanale create manual care vor rămâne întodeauna o alternativă puternică la cultura de masă. Materialele folosite sunt îndrăznețe, culorile combinate, iar accentele populare sunt întâlnite la tot pasul. Se pune foarte mult accent pe confort în toate aspectele: rochii largi și vaporoase, păr natural sau prins lejer.
Am câteva piese boho în garderobă pe care le folosesc în doze mici. Prima provocare ar fi adăugarea unui accent de eleganță și feminitate stilului, lucru pe care îl poți face combinând piese ladylike, stilate cu altele boho, într-un mix echilibrat și fără excese decorative. Ce părere am despre acest stil? Nu-l port în fiecare zi, dar îmi place libertatea pe care mi-o acordă, îmi place lejeritatea ținutelor,iar stilul BoemUrban înseamnă și un detaliu, o broderie discretă, o aplicație haioasă, o pictură manuală sau textură diferită.
Kisses,
Valentina


You May Also Like

0 comentarii