Fashion victim

by - 06 mai

Tom Ford spunea că o victimă a modei este literalmente o slugă a modei. Dependența de branduri, tendințe sau afilierea aspura unei singure etichete sunt doar câteva dintre semnele care anunță un atașament exagerat, când vine vorba de haine și propia imagine. Moda este ca o mașină de lux: 99% dintre cumpărători văd doar caroseria și doar 1% deschid capota să vadă motorul. Iar aici încep să apară surprizele. Dacă mai marii industriei au probleme în a deosebi ridicolul sau pamfletul de spectacolul adevărat, atunci cum ar putea simplele pasionate? Doar câteva alegeri vestimentare sunt de ajuns pentru a depăși această linie fină între penibil și stil. O victimă a modei cedează în fața tendințelor și devine obsedată de ideea de a ține pasul cu aceste tendințe, oricât de trecătoare și exagerate.

Moda este costisitoare stilul nu. Hainele ar trebui să ne completeze, iar acest lucru va fi greu de obținut dacă ne bazăm doar pe cele care sunt la modă. Surprinzător sau nu, unele dintre cele mai stilate femei nu sunt nici pe departe cele mai bogate. Poate pentru că sunt obligate să fie selective, neputând să urmeze orbește trendurile. Poate pentru că se gândesc de două ori înainte de a cumpăra ceva. Poate pentru că și-au perfecționat arta de a asorta articolele scumpe cu cele ieftine. Nu e nimic rău în a încerca ceva deosebit, dar în momentul în care experimentul devine ostentativ, atunci recomand oprirea lui imediat. Ce-i drept, astăzi moda te învăluie de pretutindeni: ieși pe stradă și ești bombardat de reclame luminoase la genți și haine, deschizi televizorul și vezi o prezentare de modă, mergi la o plimbare și ți se ivesc în față zeci de vitrine care "te învață" cum să te îmbraci... dar asta nu însemnă că trebuie să urmezi totul orbește și să neglijezi ceea ce îți arată oglinda.
Fii originală, fii "fresh" și nu te îmbrăca pentru a atrage atenția celor din jur. Unii spun că nu există decizii în modă. Gusturile nu se discută, iar simțul modei poate fi doar subiectiv în unele cazuri. Tot ce pot să-ți spun eu e să te îmbraci în așa fel încât, atunci când te uiți în oglindă pentru o ultimă evaluare, să fii într-adevăr multumită de ceea ce vezi. Întreab-o pe această femeie daca ar ieși așa îmbrăcată la o întâlnire. Dacă răspunsul este nu, SCHIMBĂ-TE!
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii