Casual Friday

by - 17 mai

Dacă eram o zi a săptămânii... eram vineri. Ziua de vineri e diferită de toate celelalte. Recunoaște! Azi parcă te-ai trezit mai ușor ca în alte zile, te-ai îmbrăcat mai vesel, ai schițat chiar și un zâmbet în drum spre locul de muncă. Nu, nu e magie, e vineri! Te uiți la ceas și nu știi ce să faci ca să treacă timpul mai repede. Și de ce ceasul, care pus inevitabil în fața ochiilor, îți atrage mereu privirea?

Pentru fiecare companie, în funcție de industrie și cultura organizațională,"casual Friday" înseamnă lucruri diferite. De-a lungul timpului am învățat împreună cum purtăm anumite articole vestimentare, dar niciodată nu am punctat clar și concis ce reprezintă fiecare stil și când este potrivit să-l purtăm. Mă găndeam de curând care este cea mai frecventă greseală stilistică pe care o observ în cadrul companiilor din România. Am fost tentată să spun "ținutele prea banale". În realitate, gândindu-mă mai bine, este vorba de vestimentația prea relaxată. Foarte mulți- bărbați și femei deopotrivă- arată ca și cum nu ar fi făcut nici cel mai mic efort în dimineața respectivă. De cele mai multe ori, un costum nu este suficient pentru a arăta bine. Dar cât de casual înseamnă casual pentru birou și unde este limita dintre smart casual și casual? O multitudine de variante din care ai putea alege și, uneori, tocmai în fața unei multitudini de posibilități te blochezi. Blugi sau o fustă lejeră? Cămașă sau tricou și sacou? Recunosc ca de cele mai multe ori, vineri dimineața deschid dulapul cu aceeași dilemă: eu cu ce mă îmbrac azi?

Un singur lucru este cert: să te dedici unui singur stil, pe care să-l faci al tău, este cea mai bună alegere pe care o faci, atât din punct de vedere personal, cât mai ales profesional.
Weekend frumos!

You May Also Like

0 comentarii