Good vibes only

by - 04 februarie

Trăim într-o lume a măștilor. Trăim roluri. Ne agățăm de viață, o trăim așa cum credem, suntem răi sau buni, ne dorim lucruri și luptăm pentru ele cu ce ne este lăsat la îndemână. Poate că soarta ne este scrisă și ne folosim mâinile și picioarele pentru a ne trăi viețile deja condamnate sau poate că nimic nu este scris și noi construim fiecare clipă a viitorului prin clipa de acum. Ne e jenă, rușine, frică să ne arătăm slăbiciunile, le ignorăm, ne prefacem că nu există. Pentru că măștile ne fac să ne simțim în siguranță, la fel ca ceilalți, acceptați. Rolurile ne învață cum ne putem descurca în diverse situații, indiferent de ce gândim sau simțim. Se spune că noi suntem rezultatul deciziilor pe care le luăm. Mă întreb totuși dacă suntem și rezultatul deciziilor pe care nu le putem lua. Poate... nu știu.

Ce știu sigur este că mâine nu ne așteaptă, iar fiecare etapă ne aduce în punctul în care suntem astăzi. Contribuie la omul de astăzi. Și, dacă acest om este împăcat, liniștit și cu gânduri pozitive, atunci ar trebuie să fie bine. Adevărul este că nu avem timp! Doar ne mințim că e și un mâine... dar poate că de astăzi nu mai e. Bucurați-vă de azi, de secunda asta și faceți-i și pe cei de lângă voi să se bucure de asta. Căci poate de mâine vom plânge... dar măcar știm că a existat un ieri din care am stors și ultima picătură de bucurie. E timpul să facem pace cu etapele trecute. Să înțelegem că nu am fi ajuns astăzi aici fără ele. Să înțelegem că toate se întâmplă pentru că așa trebuie să se întâmple, pentru ca noi să înțelegem ceva, să acceptăm ceva, să devenim ceva. Vrem să trăim prezentul, dar doar în măsura în care ne aduce ceea ce vrem noi. Nimeni nu poate spune dacă e bine sau rău. Dar, eventual, la un moment dat înțelegem. Înțelegem că unele lucruri s-au întâmplat cu un motiv. Și, dacă suntem norocoși, aflăm și care este motivul.
Fără doar și poate suntem ceea ce gândim. Fiecare zi pe care o trăim este așa cum ne propunem noi să fie. Începe-ți fiecare dimineață prin a fi recunoscător că te-ai trezit într-o nouă zi. Trezește-te și propune-ți să fii fericit. Pe parcursul zilei se pot întâmpla multe care să-ți tulbure liniștea, tu propune-ți să le primești cu pozitivitate. Nu o să îți iasă din primi, dar exercițiul repetat duce la reușită. Spune "mulțumesc" pentru toate lucrurile pe care le ai în acest moment și pentru cele pe care te aștepți să le primești în viitor. Fii fericit, încrezător, simte cum este să fii cine îți dorești să fii și să ai ceea ce-ți dorești să ai, iar Universul va găsi o cale prin care realitatea să corespundă gândurilor și trăirilor tale.
Motivul principal pentru gândirea negativă este frica de lucrurile rele care se pot întâmpla. Acum, în vremurile nostre minunate și pline de oportunități este nevoie să vină zeci de iluștrii ca să ne spună să trăim prezentul. Și o spun de parcă au descoperit gaura la covrig. O spun tot mai răspicat, chiar pe măsură ce omul nostru, din secolul nostru... s-a rătăcit în labirinturile propriei minți. Problema nu este că gândim negativ, problema este că gândim negativ prea mult, nu-i așa?  Ne spunem prea des că vom face asta când vom avea mai mult timp, sau va fi mai potrivit, când vom termina proiectul care ne presează așa de tare... sau tot felul de alte scuze. La nivel profund, toți știm că niciodată nu va fi un timp mai potrivit de a ne trăi viața decât AZI. Nu trăi doar prezentul, trăiește-ți starea, consecințele și deciziile! Și fă-o cu zâmbetul pe buze!
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii