Tu mai crezi în Moș Crăciun?

by - 19 decembrie

Ei bine... eu cred în Moș Crăciun! Și o spun fără urmă de nebunie, falsitate sau ironie! Eu încă mai cred! Dar nu vorbesc despre un bătrânel grăsun care face rost de cadouri pentru toată lumea; și nici despre vacanța de iarnă când stăm din plin prin magazine și la mese încărcate. De data asta, eu am o treabă cu ideea de Moș Crăciun, oricum ar fi el îmbrăcat și oricare ar fi marca de sanie pe care o conduce. Desigur, darurile de sub brad sunt simbolice și duc tradiția mai departe, însă uneori gesturile, cuvintele, lucrurile pe care noi le facem pentru cei din jurul nostru, pot reprezenta pentru ei adevărate minuni... adevărate dovezi că Moș Crăciun încă mai există!

Pentru mine, Moș Crăciun nu e o persoană, nu e un mit, nu e moșul cu barba albă ce strigă "ho, ho, ho". Pentru mine Moș Crăciun e o atitudine. Îți multumesc Moșule că mi-ai arătat acest lucru pe parcursul vieții mele și promit ca în fiecare an să fiu mai bună și mai demnă de darurile tale minunate! De fapt, asta e ceea ce ne amintim toți atunci când ne gândim la Crăciun: atmosfera, starea de bine ce ne-a învăluit, chipurile luminoase. Cu asta îl asociem pe Moș Crăciun și de accea mai credem în el chiar dacă am ajuns la vârsta maturității. Fiindcă niciodată nu ești prea bătrân ca să crezi în povesti, ca să crezi în magie. În magia ce stă în puterile tale! Aceea de a dărui fără să ceri ceva în schimb, de a întrezări nevoi și de a acționa fără să mai aștepți să ți se ceară ajutorul. Fii tu Moș Crăciun pentru cei are au nevoie de dragostea și suportul tău!

Moș Crăciun nu va muri niciodată, pentru că nu poate muri ideea de a dărui, oricât de meschină ar deveni lumea. Chiar dacă lumea în care trăim e tare complicată, iar unii vor să o complice și mai tare. A crede în Moș Crăciun dincolo de comercialul ce ne tot invadează mințile și casele, dincolo de legendă, înseamnă să înveți să recunoști un dar venit din suflet și să-l accepți ca atare. Nu-mi place când oamenii materializează prea tare sărbătoarea. Da, e frumos să le luăm cadouri persoanelor speciale cu care ne împărțim viața, dar nu e frumos să privim aceste acțiuni ca pe niște obligații. Într-o lume mercantilă, devenim cu adevărat suspicioși atunci când ni se ofera daruri neașteptate, deoarece gândul următor este: oare ce trebuie să dau la schimb? Lasă suspiciunea deoparte și bucură-te! Cel mai frumos cadou pentru noi toți este că 25 decembrie ne aduce familia împreună.
Așadar, mă întorc la întrebarea mea de la început: " Tu mai crezi în Moș Crăciun?" De ce să crezi în Moș Crăciun? Pentru că el este simbolul lucrurilor frumoase, al generozității care nu asteaptă niciun fel de recompensă. Până la urmă, este un concept bun, care se traduce în trăsături de caracter benefice, foarte potrivite pentru un nou început, așa cum îți propui la trecerea dintre ani. Pentru că Moș Crăciun nu este unul singur. Moș Crăciun sunt și eu atunci când le fac daruri oamenilor pe care îi iubesc, ești și tu pentru copiii sau părinții tăi; suntem un întreg format din toți oamenii care dăruiesc. Cum ai putea să nu crezi în existența noastră, a tuturor celor care dăruiesc? Generozitatea se învață! Fii tu Moșul! Sentimentul este minunat!

Fie că suntem copii, fie că suntem adulți, fie că suntem obosiți, stresați sau surmenați, ar trebui să nu uităm, să credem în Moș Crăciun! Pentru mine, sărbătorile în acest an deja sunt fantastice! Spiritul lor a venit să mă întâmpine chiar înainte de vreme cu un "cadou" pe cât de neașteptat, pe atât de frumos! Mulțumesc fiecăruia dintre voi care este Moș Crăciun ori de câte ori este cu putință! Multumesc fiecăruia dintre voi care ajută ca lumea în care trăim să simtă ceea ce este dragostea cea dincolo de minte și cuvinte. Multumesc celor care ne dau șansa să fim niște oameni mai buni! Vă doresc să aveți parte de Sărbători cu dragoste, bunătate și credință; credința că fiecare dintre noi are puterea să schimbe întreaga lume! Haideți să credem din nou în Moș Crăciun! Să-l vizualizăm mai puțin și să-l simțim mai mult!
Crăciun Fericit!

You May Also Like

0 comentarii