Baby, it's cold outside!

by - 11 decembrie

După ce ne-am plâns de lipsa zăpezii și de temperaturile ridicate, iată că a venit iarna. Știi zilele acelea friguroase de îți vine să pleci cu pătura pe tine? Brrr... acelea în care nici nu mai știi cu ce să te îmbraci pentru că oricum o să îti fie frig și o să te simți ca un urs ieșit din hibernare? Acelea când te uiți lung la dulapul cu haine și nu ai nicio idee de ținută pentru că ție îți vine să-ți pui costumul de ski? Când afară sa lasă frigul cel năprasnic, parcă nu mai contează nimic în afară de cât de gros te poți îmbrăca. Aruncăm aproape la nimereală haine pe noi, alegând cele mai consistente articole pentru a face față temperaturilor scăzute.

Da, bănuiam eu că le știi. Este destul de greu să găsești o ținută care să îți țină de cald, care să fie stilată și în care să nu îți fie prea cald atunci când ajungi într-o încăpere. Dar asta nu înseamnă că stilul de iarnă trebuie să fie unul fad sau haotic. Poți să te îmbraci fabulos în toiul anotimpului rece, fără a ajunge ca din această cauză să suferi de un frig atroce. Ca blogger pasionat de modă și stil spun tot timpul că hainele pe care le porți sunt extensia personalității tale și că ele zic mereu câte o poveste despre tine. Nu spun niciodata că povestea trebuie să fie neapărat reală în momentul respectiv. Poate să fie o poveste care ai vrea să fie reală, ca exemplul cu "poartă hainele pentru jobul pe care ai vrea să îl ai". Poți să te protejezi de vremea rea și să arăți ca scoasă din cutie în același timp. Anul trecut pe vremea asta, după o serie de zile geroase rău când m-am văzut nevoită să scot la lumină cea mai lungă și mai groasă geacă din dotare (pe care oricum nu o aveam), mi-am dat seama că există o variantă mult mai stilată prin care pot păcăli frigul: layering.

Haina de iarnă e poate cel mai important element atunci când vine vorba despre construcția acestor ținute. Când îți alegi piesa de rezistență a ținutei, respectiv paltonul sau geaca, cel mai bine ar fi să optezi pentru modele lungi, care să îti acopere bine spatele și posteriorul. Și e musai să investești într-una de calitate, concepută din materiale care arată bine și care țin de cald. Lâna, blana artificială, cașmirul sau stofa foarte groasă sunt exemple de luat în calcul pentru că permit pielii să respire și mențin căldura. Optează pentru paltoane care să se potrivească stilului tău, cu tăieturi clasice, feminine în nuanțe rafinate. Nu uita că un palton de calitate înseamnă diferența dintre o ținută wow de iarnă și un eșec vestimentar.

You May Also Like

0 comentarii