When the night has come

by - 05 noiembrie

Îmi place noaptea. Tot mai mult. Și îmi plac orașele care se transformă pe timp de noapte. Într-un oraș care pare să nu doarmă, Singapore are câte ceva pentru toată lumea: de la show-uri culturale, dansuri tradiționale, cluburi de noapte până la baruri cu muzică live. Ne-a fermecat atât de tare încât nu am ratat nicio ocazie de a surprinde cât mai mult din frumusețea clădirlor și străzilor luminate. Ziua e un oraș frumos, viu, modern, curat, dar noapte devine cu adevărat magic!

Noaptea fanteziile devin realitate. Știm că există orașe care nu dorm niciodată, iar Asia are numeroase metropole impresionante prin viața vibrantă, dimensiune, arhitectură și prin felul  în care se transformă noaptea și creează o atmosferă de poveste. O plimbare la ceas de seară te face să descoperi Singapore într-o altă ipostază. Clădirile parcă sunt poleite cu aur, oamenii sunt din ce în ce mai mulți pe străzi, terasele restaurantelor sunt pline cu turiști, iar majoritatea atracțiilor turistice devin și mai spectaculoase. În acest mega-oraș, mii de lumini colorate se revarsă asupra zgârie-norilor, bulevardelor, clădirilor istorice și dau un farmec aparte scenelor nocturne citadine. Sunt voci care spun că noaptea arată chiar mai bine  decât ziua; atunci, cenușiul specific clădirilor din oraș dispare în întuneric, lăsând loc luminilor artificiale să le decoreze, iar liniștea care se așterne îl face mult mai fermecător.

Da, îmi plac orașele noaptea pentru că e timpul în care toate lucrurile și persoanele se reașează la starea inițială. Ziua ne pierdem în mulțime, adoptăm de multe ori instinctul de turmă și ne urmăm unii pe alții... însă noaptea, noaptea ne regăsim pe noi înșine. Uneori, când mă aflu într-un loc incredibil de frumos, cu omul meu drag, fără niciun nor pe cer, mi-e frică să mă bucur total, din suflet până în picioare. Mi-e teamă că o să dispară bula aia cu soare și zâmbet, că e doar un vis care o să dispară printre stele. Orice ar fi, la final de zi, să fiți recunoscători, da? Pentru sănătate, pentru zâmbete, oamenii dragi care vă fac zilele fericite. Și dacă vă nimeriți într-un oraș cu milioane de luminițe agățate la ferestre în înaltul cerului, să fiți recunoscători de două ori. Eu am fost. Îndrăgostită și recunoscătoare!
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii