I AMsterdam

by - 16 noiembrie

Amsterdam: orașul unde nicio plăcere nu este interzisă! Am găsit Amsterdamul un oraș nebun, dar totuși liniștit. Având mentalitatea unei metropole moderne, este orașul libertății controlate, locul în care cultura se îmbină perfect cu distracția, profanul cu sacrul și zgomotul haotic cu liniștea asbolută. Oricât de multe ai fi văzut prin lume până la Amsterdam, tot vei găsi ceva care să te surprindă, ceva ce nu ai mai văzut niciodată. Amsterdam este un oraș mic, pe care îl pot pot parcurge la pas fără probleme chiar și cei mai leneși dintre noi. Dar pe cât de mic este, pe atât de multe chestii îți vor lua ochii și vei ajunge să crezi că acele ceasului tău au luat-o razna, pentru că nu vei sti când a trecut timpul.

Amsterdam este una dintre cele mai cosmopolite capitale ale Europei, un oraș deschis și provocator, un nod aerian important. De aceea, între două zboruri cu escală la Amsterdam te poți bucura măcar câteva ore de un oraș aparte. Tot timpul scurt cât am stat am încercat să mă plimb cât mai mult de-a lungul canalelor, și nu numai, pentru a observa cât mai mult din amalgamul de case. E una dintre cele mai frumoase experiențe, admirând clădirile cu acoperișuri în trepte oglindindu-se în canalele care au dus vestea orașului. Pentru că niciuna nu seamănă cu alta și m-au captivat din prima secundă. Străduță după străduță, cafenea după cafenea, canal după canal, bicicletă după bicicletă, am străbătut zona centrală a orașului.

Și într-adevăr în plimbarea pe marginea canalelor, în asta constă farmecul Amsterdamului. Am văzut clădiri impresionante și impecabil restaurate, foste depozite devenite acum reședințe sau sedii de firme, dar și case plutitoare. În funcție de momentul zilei, fața canalelor se schimbă, pot fi liniștite sau aglomerate, romantice sau pline de viață. Miile de biciclete care străbat străzile orașului fac și ele parte din farmecul Amsterdamului. Toate adunate sub o singură cupolă, cea a libertății lipsite de inhibiții și prejudecăți. Așa am descoperit Amsterdamul ca un oraș al contrastelor, un loc fascinant al luminilor și umbrelor.
(folositi codul valentinat_20 pentru 20% discount la orice comandă)
Kisses,
Valentina
(folositi codul valetinat_20 pentru 20% discount la orice comandă)
Geantă ZARA

You May Also Like

0 comentarii