China Town

by - 01 noiembrie

Când am vizitat Singapore, am petrecut acolo patru zile de neuitat, dar cu siguranță nu ne-am fi plictisit, nici dacă mai stăteam o săptămână. Pentru că Singapore nu înseamnă doar zgârie nori și mall-uri, ci există zone în care ai senzația că te-ai întors din viitorul în care trăiește Singapore către prezentul cu care ești obișnuit. Adevărul este că e de admirat cum acolo fiecare naționalitate și-a găsit o voce și a fost integrată. Nu se simte ura rasială, nu se uită urât unii la alții; arabii, indienii, chinezii și vesticii stau la aceeași masă si lucrează în aceleași birouri.

După ce în articolul anterior v-am prezentat câteva dintre frumusețile moderne din Singapore, este timpul pentru o infuzie de cultură, iar cele mai bune locuri pentru a descoperi Singaporele tradițional sunt cele trei cartiere consacrate ale orașului: China Town, Arab Street și Little India. Noi am vizitat fiecare dintre aceste cartiere și am admirat specificul, dar și templele dedicate fiecărei religii. Inițial, zici că e o greșeală când vezi pe hartă un China Town având în vedere că 80% dintre locuitorii orașului-stat sunt chinezi. Da, dar marea majoritate locuiește în blocuri moderne, pe cei mai mulți nu-i găsești într-un cartier tradițional. Singapore a păstrat în acest loc special case mici din altă epocă, temple (aici se află cea mai sacră relicvă a orașului- un fragment dintr-un dinte al lui Budha într-un superb complex budist), magazine cu obiecte tradiționale. Pentru o gură de Asia, dar nu chiar autentică (totul este impecabil, specific pentru Singapore, nu si Asiei), nu trebuie să ratați cartierul.

Comunitatea chinezească are o zonă bine reprezentată. Plimbă-te pe străzile cartierului, află poveștile imigranților chinezi și cunoaște un pic din tradițiile și obiceiurile lor vizitând templul Buddha Tooth Relic. Este impresionant atât în interior, cât și la exterior. Aici am asistat la o parte din rugăciune și este interesant că accesul turiștilor este permis. Poți să te plimbi în jurul celor care se roagă, însă zona de rugăciune este clar delimitată. Oprește-te pentru un prânz în mijlocul localnicilor la un Street Food Center, unde vei putea gusta cele mai bune mâncăruri asiatice. În China Town vei putea mânca la un restaurant cu o stea Michelin pentru doar 4 dolari singaporieni. Se numește Hawker Chan. Una peste alta, China Town este un amestec de culoare, miresme și agitație specifică Asiei, care îi dă orașului un farmec aparte.
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii