Taste of fall

by - 02 octombrie

Trebuie să recunosc: accept cu un ușor regret faptul că vara s-a încheiat. A venit toamna! Lumina blândă și aerul rece mă mângâie ușor pe frunte. E liniște și e bine. Inspir și expir. Trăiesc și iubesc. Ziua e plină și soarele solidar cu mine. Răcoarea mă însoțește și ziua îmi zâmbește. M-am trezit în dimineața asta și am știut că a venit toamna: nu pentru că am văzut data în calendar și nici pentru că a plouat ieri. Nu. Nu pentru că e mai răcoare decât de obicei sau pentru că norii sunt groși și gri. Ci pentru că am găsit în telefon fotografiile verii ce tocmai a trecut. Știu că am să le privesc nostalgic până la Crăciun, când dorul după ce va veni o va fi făcut uitată.

Această toamnă a venit cu căldură, zâmbete și culori calde. E clar că vremea s-a schimbat, că noi ne-am schimbat. Imaginea toamnei poate fi zugrăvita în multe feluri, anotimpul fiind predestinat nostalgiilor de tot felul. Foșnet de frunze căzute, evocând uitate amintiri; culori vii, pătimașe, tristeți, melancolie, nostalgii... și multe altele. Cu părere de rău, ne dăm seama că, iată, a mai trecut o vară! Da, mi se pare că trecem prea repede la arămiu, miros de dulcețuri, borcane de conserve așezate cuminți pe rafturi, ploi răcoroase ce se încăpățânează să vină și uită să mai plece... Dar, sunt hotărâtă să iubesc și toamna asta precum am iubit vara! Vă propun să mai lăsăm din tensiune și din presiune și să aruncăm un ochi la toamna frumoasă! În mersul grăbit, să privim în stânga și dreapta și să ne bucurăm că existăm. Să fim copii, să spunem povești! Să nu uităm să mai copilărim din când în când, să dăm frâu liber sufletului nostru să simtă că vibrează de bucurie așa cum o făceam când eram mici. Inima ne va mulțumi!

Dacă ar fi să denumesc toamna într-un cuvânt, acesta ar fi "creație"! Este anotimpul în care orice peisaj pare pictat cu atâta măiestrie, încât ne inspiră și insuflă ideile creative de care avem atât nevoie. Îmi place că aerul miroase a fum, a vinete coapte, a struguri. E o plăcere să te plimbi prin covorul ruginiu de frunze sau să admiri pădurea pictata ca de sărbătoare cu cele mai diverse culori. Avem nevoie doar de puțină imaginație pentru a ne face viața mai frumoasă!

Există, însă, un motiv pentru care apreciez din ce în ce mai mult acest sezon, și anume senzualitatea vestimentară. După o vară în care am văzut, pe alocuri, mai multă piele decât mi-aș fi dorit, toamna e o pauză binemeritată și o invitație la exersarea simțului estetic. În plus, suprapunerile de textile și texturi mi se par infinit mai rafinate și provocatoare decât expunerea directă a pielii. A venit vremea în care tricourile cam merg în spatele dulapului și vin în fața puloverele, blugii, paltoanele și cizmele. Și ce dacă e frig afară? Acum e timpul să alegem accesorii drăguțe care să ne pună în evidență ochii, părul și trăsăturile feței. Toamna este momentul perfect să căutăm modele de berete, bonete sau pălării care ne vor face chic. Dacă adaugi și o fustă midi ai reușit să-ți creezi o ținută perfectă pentru toamnă!
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii