Royal Stewart

by - 16 octombrie

Dacă ai făcut deja o tură prin mall sau virtual, pe site-urile brandurilor preferate, sigur ai remarcat o dominantă: carourile! Imprimeul în carouri și-a făcut apariția în numeroase prezentări de modă ale sezonului și nu numai. Da, acest motiv clasic, reinterpretat constant pentru a nu te plictisi niciodată, revine puternic și în tendințele de toamnă 2018. Vestea buna este că nu există doză recomandată! Poți abuza de acest trend, mixa imprimeuri în același look sau să adaugi doar un detaliu subtil ținutei tale! Se potrivesc la multe stiluri și suportă diverse combinații, fără să implice limite de vârstă. Astfel, le poți purta oriunde și oricând, născocind ținute chic de sezon.

Anul acesta, printul tartan face în continuare ravagii, sub o formă adaptată direcției modei actuale, cu un aer extrem de tineresc. Dar, să facem o scurtă incursiune în istoria modei: noi le spunem carouri, francezii le spun carreaux, americanii plaid, iar scoțienii tartan. La prima vedere pare a fi tot una, dar nu e chiar așa. Scoțienii iubesc atât de mult acest imprimeu încât cele mai celebre combinații de tartan au chiar și nume. Se spune că fiecare tip de imprimeu era cândva emblema unui clan. Vă vine să credeți sau nu, cel pe care îl port astăzi se numeste "royal stewart tartan" și este cel mai cunoscut. Este un imprimeu extrem de ofertant ce oferă prospețime oricărei ținute prin jocurile de culori și armonia dungilor.

Adesea strict și serios, imprimeul devenit deja un clasic al sezonului rece se reinventează sub o altă formă. Dacă anul trecut, infuzia de carouri căpăta forme mai moderne, anul acesta avem parte de o întreagă paletă retro, care aduce aminte, în primă instanță, de perioada anilor '70, dar cu ramificații și mai adânci, în anii interbelici. De la carourile pe fundal roșu sau verde, la cele pe fundal albastru sau alb-negre, printul scoțian tradițional este adaptat pentru un look modern, ce trece prin influențele grunge sau de inspirație masculină. Departe de a fi un motiv pasager, acesta reprezintă un clasic în modă, regâsindu-se mereu pe locurile fruntașe în preferințele tuturor.

În completarea ținutei oricărei femei trebuie ținut cont de micile detalii. În ceea ce mă privește, respect vintage-ul și cred că e sublim, mai ales când e purtat cu moderație. O piesă vintage pe care o recomand cu inima deschisă este fusta plisată. Prima fustă plisată de care îmi aduc aminte este cea a bunicii, într-o nuanță de galben muștar. A doua de care îmi amintesc este kiltul purtat de Mel Gibson în "Braveheart". De aceea, de fiecare dată când am ocazia să achiziționez o fustă plisată, o fac cu gândul că nu se va demodata niciodată. O piesă atemoporală, extrem de feminină, ce este reinventată continuu pentru a se adapta tendințelor actuale.
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii