Streets of Bratislava

by - 11 septembrie

Slovacia este adesea numită "inima Europei", datorită poziției sale centrale pe bătrânul continent. Plini de încântare sunt ochii turistului ratăcitor prin Bratislava, încântare din multiple și variate motive, de la Dunărea care traversează capitala Slovaciei, până la orașul vechi, cu ale sale palate, muzee și străduțe pline de farmec. De câțiva ani, tot mai mulți turiști au început să o viziteze pentru a-i descoperi istoria, cultura și natura. Bratislava nu este un oraș mare și se pot observa cu ușurință urmele trecutului său mai puțin glorios. Pe timpul Cehoslovaciei, capitala era în Praga și majoritatea investițiilor acolo se făceau. Bratislava era doar sora mai mică, uneori uitată acasă. Un oraș fost-comunist care se luptă să își salveze bruma de istorie și care își caută identitatea.

Cu toate acestea, Bratislava este un oraș turistic plin de minunății. Nu pot să am pretenția că l-am vizitat cu adevărat. Bratislava se cere descoperită alene, iar noi am văzut-o pe repede înainte. Deși nu am avut nicio hartă și nu știam prea multe despre acest oraș, înarmați cu bună dispoziție și dorința de a explora necunoscutul am petrecut câteva ore minunate. Exact așa cum îmi imaginasem dinainte de a ajunge, Bratislava mi-a plăcut foarte mult. Deși e una dintre cele mai mici capitale europene, se bucură, după părerea mea, de câteva avantaje fantastice. Dacă ai doar câteva ore la dispoziție pentru a o vizita, îți recomand să hoinărești prin centrul istoric al orașului, să te lași purtat în cafenelele din această zona, să admiri Dunărea și să urci spre castel pentru o priveliște minunată. Chiar aș fi vrut să explorez orașul pe îndelete, însă promit că va rămâne pe lista de completări. Așa îmi place să spun când văd o destinație în fugă, iar capitala Slovaciei merită adăugată aici! Mai exact aș vrea să o revăd și să descopăr locuri noi, să le simt și să intru în atmosfera locală! Știu că orasul ascunde multe secrete, mai alesc în centrul vechi!

A meritat Bratislava o zi din vacanța noastră? Ei bine, de ce nu ar merita? Da, înțeleg să nu îți iei un bilet de avion până acolo, dar dacă ești în zonă, nu ezita. Centrul istoric e împânzit de grupuri de turiști din toată lumea. Atmosfera generală îmbie la visare, terasele cochete îți oferă variante de potolire a setei, magazinele cu suverinuri te ajută să îți ușurezi portofelul, iar fiecare pas nu e făcut pe dale, ci pe istorie. Clădirile sunt bine conservate și puse în valoare. M-am bucurat de tot ce îmi oferea orașul și mi-am lăsat gândurile purtate spre povești cu prințese și cavaleri. Dacă vrei muzee și interioare s-ar putea să ai nevoie de mai multă documentare și poate și zile, altfel bucură-te de libertatea de mișcare și de posibilitatea de a fi acum într-un loc și mai târziu în altul!
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii