Magic

by - 13 septembrie

Probabil nu o să mă credeți, însă minunile din viață noastră sunt lucruri ordinare. Nu numai că ne înconjoară, dar se află și în interiorul nostru. Dincolo de tot ceea ce considerăm "realism", există o experiență magică a vieții pe care nu o poți trăi decât dacă te deschizi și crezi. Nu poți intra în această dimensiune magică, nu poți începe să trăiești pacea, bucuria, frumusețea sublimă a vieții, dacă nu ești gata să renunți la câteva din bagajele de idei pe care le porți cu tine de mult. Încă de pe vremuri am căutat răspunsuri la întrebări bazându-ne pe rațiune. Mulți consideră chiar că știința este atotputernică și în curând toate tainele vor fi descoperite: se va deduce formula dragostei, se va învăța în școli teorema fericirii și se va descoperi misterul vieții. Eu nu cred! Viața este magie, iar TU ești maestrul ei.

Știu că uneori e greu și că doare. Cine nu și-ar dori măcar o dată în viață o baghetă magică cu care să repare ceva ce era greșit în viața lui. Câți dintre noi nu am visat la minunea care să ne readucă echilibrul și armonia? Și, totuși câți dintre noi ar folosi-o dacă ar descoperi că se află deja în posesia ei? Nu aș da vina pe timp, chiar dacă este deja un clișeu, ci mai degrabă pe... nu știu cum să spun ca să nu jignesc prea mult... prostie. Da, prostie! În viața mea am trăit această trecere, de la complacere la încântare și, astăzi, sunt fericită! Tocmai de aceea vreau să îți spun câteva dintre descoperirile pe care le-am făcut, despre cine sunt, despre cine suntem, despre cum e viața atunci când începi să regăsești adevărata ta esență. Nu sunt mituri sau povești și nu sunt utopii, așa că îti cer să te deschizi și să simți în interiorul tău ce se află dincolo de aceste cuvinte.

Viața ți se schimbă doar atunci când trebuie, când este momentul. Fiecare are ritmul și timpul lui. Cred că sunt anumite lucruri pe care, pur și simplu, nu le poți grăbi. Căutăm să ne facem existența cât mai comodă și ușoară, dar o complicăm cu trăiri inutile, povestind chestiuni politice, scandaluri regizate la TV sau alte efemere preocupări. Și uităm cine suntem! Viața trece dacă nu o umplem cu trăiri frumoase, cu clipe magice alături de cei dragi nouă, cu amintiri adevărate ale unor momente adevărate. În graba noastră spre NIMIC și din nevoia acută de apreciere a propriei imagini ardem etape, iar rezultatul final devine... un mare NIMIC.

Așă că... Aranjează-te! Cumpără rochia aia la care visai! Îmbracă-te bine! Dansează! Dă-te cu rujul preferat și cu parfumul acela demențial. Fii feminină! ZÂMBEȘTE! Dar nu o face pentru alții! Fă-o pentru tine. Fericirea ta contează, nu părerile celorlalți. Ești frumoasă! Și ar trebui să îti dai seama de asta fără să mai pui vreun "dar" înainte, fără să mai cauți prin raftul cu defecte și fără să îți pese că uneori mai greșești! Dacă am ști că niciodată nu am avea cum să greșim, n-ar exista nicio diferență între oameni și mașini. N-ar mai fi sare, n-ar mai fi piper!
Tu ce-ai face dacă ai avea o baghetă magică?
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii