Listen to your heart

by - 03 septembrie

Poate nu mă crezi, dar inima și creierul se completează reciproc, de cele mai multe ori, formând o echipă al naibii de bună. Nici nu poți să îți imaginezi ce are pregătit viața pentru tine dacă o lași să se desfășoare de la sine. Da, este greu de conceput să avem un astfel de "stil de viață", în societatea în care trăim și totuși... tu ești un individ, iar societatea este formată din indivizi, iar schimbarea începe de la tine. Poate că ți-au spus-o mulți, dar de câte ori ai ținut cont de asta? De câte ori te-ai trezit dimineața și ți-ai spus că de acum înainte vei asculta de inima ta și atât. Vei păstra în tine doza de încredere și speranță și de fiecare dată când te vei îndoi de propriile decizii, vei știi că oricum ele au fost cele mai bune. Pentru că au fost ale tale. Învață să te asculți pe tine, chiar dacă asta înseamnă că uneori vei mai greși.

Problema e cum să fii tu însuți! Și dacă poți s-o rezolvi, toate celelalte probleme nu mai contează. Atunci viața e un mister frumos care trebuie trăit, nu o problemă de rezolvat! Este de ajuns să crezi! Și să acționezi în consecință. Așa că mergi pe drumul tău, nu mai asculta în stânga și în dreapta, ce spune lumea, ce spun prietenii, nu contează. Atâta timp cât cineva nu îți susține fericirea, cel mai sănătos este să nu îl asculți. Știu, cel mai greu este să îndrăznești să faci pasul. Să îți asumi riscul. Sunt mulți cei care preferă să sacrifice libertatea personală de dragul siguranței. Un sentiment plictisitor, dar atât de comun și comod! Tu nu ești obligat să faci la fel ca ei! Urmează-ți calea ta! Se va dovedi, în cele din urmă, benefică. Pentru că ea, "lumea", are o maximă plăcere să ne abată de la visul nostru. Să ne aducă cu "picioarele pe pământ" și "cu botul pe labe", în mediocritatea în care se complace ea.

Tot ce îți scriu în fiecare zi este despre mine, despre ce simt și ce trăiesc acum, despre cum văd eu lumea și despre ce aleg. Dar scriu acest articol pentru tine și sper ca după ce îl termini de citit să iei decizia simplă de a-ți asculta inima. Îmi cer scuze dacă îți sparg bula de săpun, însă îți spun sincer că nu toți te vor plăcea. Oricât de simpatic esti. Oricât de "de treabă" ești. Oricât de sincer ești! Cu cât accepți mai devreme acest lucru cu atât îți va fi mai bine. Indiferent dacă ești bun sau rău, cineva te va critica. Cineva va încerca să te oprească sau să te devieze de la cursul tău. Vei avea perioade slabe și perioade bune. Vei fi surpins, poate, să constați ca vei fi mai remarcat în perioadele tale slabe decât în cele bune. Oamenii văđ greșelile mult mai ușor decât lucrurile bune. Dar, nu trebuie să te bage toți în seamă. Nu trebuie să te citească toți. Nu trebuie să te placă toți. Îndrăznește să mergi împotriva curentului și să fii nonconformist. EȘTI UNIC! Nu știu ce ți-au zis alții, însă totul depinde de tine. Atitudine, comportament, succes. Da, toate depind de tine. Croiește-ți o nișă numai a ta! Totul este posibil, totul este realizabil.

Ascultă-ți întodeauna sentimentele, nu e nevoie să te uiți în jur. Și eu la rândul meu am crescut cu foarte multe sentimente de rușine pe care cu timpul am ajuns să le conștientizez și am muncit foarte mult să scap de ele. Unul dintre ele era rușinea de a mă exprima, de a-mi spune părerea despre lucruri, de  a spune ce cred. Îmi era frică să nu spun ceva greșit, îmi era teamă că ceea ce aveam de zis nu era destul de inteligent sau chiar aș fi putut fi considerată o proastă. Chiar dacă de cele mai multe ori simțeam nevoia să spun ceva, îmi era rușine să spun ce cred, ce simt, ce vreau. Îmi era teamă că nu sunt atât de inteligentă pe cât ar fi trebuit să fiu. De mult ori, și când eram întrebată ceva, din frica de a nu spune ceva greșit, mă blocam sau spuneam cu totul și cu totul altceva decât mi-aș fi dorit. Nu pot spune că am scăpat complet de această sensibiliate, dar am început să înțeleg că dacă îți reprimi sentimentele, îți vei pierde pofta de viață, tot entuziasmul. Îți vei pierde toată viața, dacă vei continua să-ți reprimi emoțiile. Reprimarea e toxică, îți otrăvește ființa. Ascultă-ți inima și indiferent ce e acolo, scoate la suprafață. În scurtă vreme îți va fi foarte ușor să o faci, vei deveni priceput și îți va plăcea. Și o dată ce știi cum e să fii autentic, n-ai să mai vrei niciodată să fii fals, pentru că autenticitatea e frumoasă.
<folosiți codul VALENTINA1133 pentru extra discount>
Mai multe produse vip.com: aici
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii