Sweet grace

by - 31 august

Sunt, cu siguranță, persoane care ar spune că o rochie este o rochie și atât. Nu mai este, însă, o supriză pentru nimeni că eu ador rochiile, în special în perioada verii când căldura de afara ne ademenește cumva să purtăm cât mai puține haine, cât mai fluide, cât mai delicate. Lungă sau scurtă, boemă sau romantică, pentru plajă sau pentru un registru urban, rochia ar trebui să fie numitorul comun al tuturor garderobelor estivale. Dacă mă întrebi, ți-aș spune că m-am plictisit de mătase. Dar daca mă pui să probez o rochie din mătase, mă face instant să mă simt minunat și mă reîndrăgostesc (pentru a nu știu câta oară) de acest material prețios. Dacă aș fi psiholog aș spune că o iubim pentru că este auto-suficientă, adică autonomă stilistic. Nu se străduiește să se asorteze cu ceva anume, nu se forțează să facă pe plac niciunei alte piese vestimentare, are nevoie doar de o minimă accesorizare.

Da, o rochie specială e ca o poveste. Aș vrea să ne detașăm măcar pentru câteva clipe de agitația din viața de zi cu zi și să ne destindem imaginându-ne rochia perfectă, rochia de care avem nevoie pentru momentele memorabile din viața noastră. Când închideți ochii, în ce materiale diafane vă visați? Să fie voal de mătase? Dantelă fină? Sau amăndouă? Ei bine, eu una cred că nu există material mai delicat și (aparent doar) mai fragil care să îmbrace corpul atât de bine și care să pună în evidență o piele bronzată sau o gleznă fină așa cum numai o rochie nude din mătase și dantelă o poate face. Sinonimă cu delicatețea, aparenta fragilitate a dantelei este doar o iluzie creată de arabescurile complicate ale firelor prin material. Așa că nu va fi niciodată vorba doar despre dantela clasică, ci și despre cea subțire ca o pânză de păianjen brodată în fel și chip.

Nu am niciun dubiu că există o rochie perfectă pentru fiecare dintre noi, iar de multe ori aceasta se află în atelierul unui designer care ne ascultă atent dorințele pentru a le da viață. Sigur aveți cel puțin un eveniment anul acesta sau poate că nu ați plecat încă în vacanță și sunt convinsă că la NISSA veți găsi rochia perfectă pentru a străluci și a fi în centrul atenției.
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii