Linen stories

by - 27 august

Când arșița verii devine tot mai greu de ignorat, îți amintești de unul dintre cele mai răcoroase și confortabile materiale: inul. Pe temperaturi ridicate îți vei dori să porți doar materiale naturale, păstrând totusi detalii meticuloase în garderoba ta. Confecționat din fibre vegetale, inul este lăudat pentru textura ușoară și faptul că lasă pielea să respire, două caracterstici esențiale pentru acest sezon. O altă regulă pe care trebuie să o respecți este alegerea modelelor cu o croială lejeră, care permit aerului să circule printre piele și materialul textil. Astfel, nu doar că te face să te simți bine, dar inul arată grozav și se pretează stilului clasic.

Așa cum porți umbrelă când plouă sau piele întoarsă atunci când nu se întâmplă asta... exact așa cum porți ghete sau cizme iarna în defavoarea tenișilor... trebuie să porți textilele potrvite în funcție de condițiile meteo de afară. Ca să reziști căldurii din această perioadă nu înseamnă că trebuie să ai doar ținute sumare, ci mai degraba să porți haine și rochii cu croieli potrivite, din materiale lejere, vaporoase și de calitate. O rochie  cu o țesătură din in sau mătase te va proteja mult mai mult de căldură decât o pereche de pantaloni scurți de jeans.

Am vorbit în repetate rânduri despre purtarea hainelor bine lucrate și confecționate din materiale de calitate. Unul dintre semnele distinctive ale îmbrăcămintei ieftine este materialul lucios, evident sintetic. Dacă vrei să arăți chic nu te îmbrăca mereu "convenabil". Echilibrează-ți ținuta adăugând măcar o piesă prețioasă. Dar nu te baza niciodată doar pe accesorii ca să o salvezi! Comparativ cu țesăturile sintetice, inul arată ca și cum ar fi scump, dar nu este mereu așa. Inul este un material rezistent și își păstrează proprietătile în timp, spre deosebire de cele sintetice care se deteriorează într-un timp accelerat, de aceea merită, cu siguranță, să investești în el!

Dacă tot nu te-am convins, te invit să arunci o privire la pozele de mai jos. Am ales pentru o plimbare prin Budapesta, o rochie din in de la TGH FASHION. Au fost peste 30 de grade în acea zi și, deși am purtat-o toată ziua, nu am transpirat în ea și m-am simțit excelent. Nu a fost o rochie scurtă, dar a fost una dintre cele mai comode rochii pe care le-am avut cu mine în vacanță. Iar modelul extrem de feminin și volanele jucăușe m-au cucerit pe loc!
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii