White in Iași

by - 17 iulie

Indiferent ce planuri am eu, câteodată viața asta mă duce unde trebuie! Îmi doream de foarte mult timp să ajung la Iași. Am vizitat cam toate orașele importante din țara noastră, dar cumva nu am reușit să-mi fac drum până acolo și rămăsesem cu un oarecare regret. Soarele ardea puternic și simțeam cumi piele se strângea și se colora ușor, ușor. Ne plimbam prin Iași. Am vizitat într-o zi de vară fierbinte, sâmbăta, orașul celor șapte coline. Curățenie, liniște, civilizație. Când am ajuns în centru am avut senzația că mă aflu în altă țară și nu mi-a dispărut această senzație cât am stat acolo.

România este o țară plină de resurse din punct de vedere turistic. Când te întreabă cineva care sunt cele mai frumoase orașe din țară, îți vin în gând Sibiu, Brașov, Cluj sau chiar București. În via de orașe istorice importante românești, o să găsiți povești fascinante cu și despre oameni minunați.  Din păcate, Moldova e menționată doar când vine vorba de mânăstiri, mâncare și prețuri mici. Așa cum mi se întâmplă de fiecare dată când plec la drum fără așteptări, orașul acesta mi-a schimbat cu totul părerea despre el. Iașul merită să fie pe lista celor mai frumoase orașe turistice din România dintr-o mulțime de motive.

Magia din spatele versurilor lui Eminescu aduce noi vizitatori în fiecare an. Spre deosebire de capitală, această zonă a țării este una verde în care istoria se împletește aromonios cu modernizările imposibil de evitat. Printre bisericile vechi și arhitectura clasică ce-mi amintește de marile capitale europene, se ridică blocurile de locuințe specifice urbanizării forțate a țării din ultimul secol. Dincolo de asta, orice pas făcut prin centrul orașului Iași aduce turistul într-o stare de contemplare și de încântare. Străzile sunt spălate în permanență, iarba este îngrijită, parcurile zici că sunt desenate, sunt foarte aerisite și făcute cu mult bun gust, miroase totul a curat...zici că tocmai a fost scos din cutie. Mergând prin minunatul oraș, am văzut multe locuri frumoase, facultăți, străzi interesante, dar ceva m-a cucerit din prima și m-a facut să apreciez și mai mult Iașul. Este vorba de cea mai frumoasă clădire văzută de mine în România: Palatul Culturii!

Scriind aceste rânduri realizez că încă am foarte multe de văzut și revăzut în România și vă încurajez și pe voi să faceți la fel! Știu că este greu, știu că nu avem drumuri și durează șase ore până ajungi la Cluj și șapte ore până la Iași, dar la fel de bine știu că România este plină de orașe frumoase și peisaje deosebite pe care merită să le vezi!

You May Also Like

0 comentarii