Under the Caribbean sun

by - 09 iulie

Când ai fost fericit cu adevărat ultima dată și când ai dat din fericirea ta altcuiva? Are fericirea vreun secret pe care l-au descoperit doar o parte dintre oameni? Fericirea este un lucru măret, un lucru mărunt? Nici măcar nu pot să mă pronunț... azi ești, mâine nu mai ești! Totuși, privesc fericirea ca pe ceva vital, nu-i neapărat un scop, o finalitate, dar te ține în viață. Căci de la o vârstă, nu te mai agiți să-i impresionezi pe toți, încetezi să mai dai sfaturi oricând și oricui, nu mai ai răbdarea să fii atent la poveștile multora, prostia te lasă rece, răutățile parcă nu se mai lipesc așa ușor de suflet, judecata altora devine egală cu zero. În anumite momente realizezi că viața e scurtă și, pentru o vreme, cauți să scoți de la ea tot ce este mai bun. Pentru o vreme... apoi uiți și iar începi să calci pe tiparele omului contemporan!

Suntem pierduți printre tehnologii moderne, alergăm printre betoane, respirăm printe mașini. Încercăm să ne facem viețile noastre complicate cât mai ușoare și mai simple, dar eșuăm lamentabil. Uităm că în viață nu suntem datori nimănui cu nimic. Doar nouă înșine. Nouă ne suntem datori pe deplin. Suntem datori față de noi să trăim o viață frumoasă. Dar cum? Cum să facem asta când nu mai știm să mergem desculți, când am uitat bucuria de a simți sub picioare pământul și în păr vântul? Ne mirăm că am ajuns să trăim printre oameni răi. N-ar trebui. De ce ne-am mira?

Viața nu are buton de pauză oricât de mult ne-am dori noi asta. Chiar dacă sunt o persoană optimistă, nu pot să nu observ că trăim într-o lume centrată în principal pe concurență, o lume în care se vorbește foarte mult despre succes și prea puțin despre felul în care putem privi un eșec pentru a trece mai ușor peste el. Degeaba ai cel mai bun job, cele mai scumpe haine și cele mai performante telefoane, dacă nu eșți înconjurat de oameni frumoși, de oameni importanți pentru tine... dacă nu-i vezi zâmbind în fiecare zi. Văd tot mai mulți oameni dezinteresați de tot și de toate care trăiesc într-o rutină pe care cu greu o suportă, doar pentru că le lipsește curajul. Nu-i deloc ușoară viața în zilele noastre și o știm toți! Cert este că trebuie să apreciem lucrurile simple și să fim mai buni într-o lume din ce în ce mai rea. E mare lucru să fii fericit și liniștit în ciuda lucrurilor sau indiferent de ele, nu datorită lor, ba chiar aș îndrăzni să spun că acesta este secretul fericirii. Acesta și Caraibe!
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii