Cherish

by - 30 mai

Dacă ai afla brusc că azi vei muri, ce s-ar întâmpla? Suntem acuzați constant că pierdem clipe, că timpul trece pe lângă noi în timp ce suntem ocupați cu banalități, în timp ce rețelele de socializare ne acaparează viața și ajungem la bătrânețe când cerșim momente alături de oamenii pe care îi iubim. Adesea uităm să savurăm ocazia, de multe ori trăim gândinu-ne prea mult la viitor, la ziua de mâine și uităm de prezent, uităm de "azi", de "acum". Uităm că fiecare zi e un nou început și fiecare secundă trebuie valorificată din plin. Așa că ar fi cazul să începem să zâmbim mai mult, să vedem partea plină a paharului... Astăzi este cea mai prețioasă avere a noastră. Este singura avere sigură, haideți să trăim în prezent!

Societatea contemporană este caracterizată de viteză și de fragilitatea relațiilor. Vrem totul și nu mai târziu, ci acum. Sperăm în continuu că există un buton magic care să ne facă viața perfectă. Visăm mereu la grădina vrajită de trandafiri aflată undeva la orizont, în loc să ne bucurăm de trandafirii din curtea noastră. Suntem într-o goană nebună după bani, dar uităm constant că nu poți cumpăra o noapte înstelată. Cum nu poți să cumperi un apus de soare. Desigur, poți să iei un Picasso- însă cine știe să se bucure de un apus de soare, nu va fi deloc interesat să cumpere un tablou. Viață însăși este o pictură atât de minunată, o pictură în mișcare, vie!

Indiferent care sunt motivele pentru care viața ta nu e așa cum îți dorești, este foarte important să scotocești în sinceritatea ta și să găsești cauza. Bucură-te dimineața pentru că urmează o nouă zi în care tu te poți bucura de fiecare clipă! Bucură-te că ai prieteni, poate unii dintre ei îți vor deveni familie! Bucură-te de părinții tăi cât încă îi mai ai lângă tine! Bucură-te când vezi pe cineva zâmbind, cu siguranță există un motiv pentru care se bucură. Și te mai poți bucura de ceva permanent: poți să te bucuri că ai posibilitatea să te bucuri permanent de fiecare lucru! Bucură-te că exiști, că respiri, că vezi și că simți! Într-o lume în care ochii ne sunt ațintiți mereu în ecranele telefoanelor mobile, haideți să ne ridicăm privirea din când în când. Simțiți adierea vântului și razele soarelui cum vă ating pielea, ascultați foșnetul frunzelor, priviți formele norilor. De câteva ori pe zi, ridicați-vă privirea! TIMPUL TRECE.

S-ar putea să nu mai existe un "mâine", iar nisipul ce curge în clepsidra vieții să se epuizeze brusc. Da, poate că viața e prea scumpă ca să ne-o dorim perfectă, prea independentă pentru a o manevra întodeauna după placul nostru. Putem, însă, să facem din ea artă. S-o pastelăm, să-i oferim forme, dimensiuni și o semnătură subtilă într-un colț. Viața se petrece în jurul nostru 24/7, chiar și atunci când suntem obsedați de lucrurile pe care nu le putem controla. Este acolo, trebuie doar să o căutam din când în când. Nu-i un curcubeu veșnic, dar nici o prăpastie nesfărșită. Așa că, de ce să ne plângem mereu de ceea ce s-a întâmplat sau să ne îngrijorăm de ceea ce s-ar putea întâmpla, în condițiile în care ASTĂZI suntem bine?

Postarea mea se va încheia aici și vă voi invita să trăiți, să vă contorizați mai bine timpul și să-l prețuiți dincolo de sfaturile de time management, dincolo de orice lege a naturii! Trăiește din plin clipa! Bucură-te de lumina soarelui și de răsărit, bucură-te de tot ce este în jurul tău!
"Eu mă grăbesc, tu te grăbești, el se grăbește.
Îmbătrânesc, îmbătrânești, îmbătrânește.
Ce am iubit? Ce n-am iubit? Ca-ntr-o poveste,
Simplă de tot, scurtă de tot viața ne este."
                                        Dumitru Matcovschi
(folosiți codul TRASCA1067 pentru extra discount)

You May Also Like

0 comentarii