Prison Island

by - 02 martie

Închisoarea de la Prison Island, construită în 1893 de guvernatorul britanic Lloyd Mathews cu scopul de a închide criminalii violenți din Tanganika, a fost în final folosită pentru a-i ține în carantină pe bolnavii de febra galbenă. Cunoscută și sub numele de Changuu insula a rămas în propietatea guvernului, iar în prezent se laudă cu o colonie de broaște țestoase uriașe, inițial cadou de la Seychelles. Înainte de a fi construită închisoarea, insula a fost folosită ca port pentru comerțul cu sclavii aduși pe continent. Plimbarea cu barca din Stone Town durează 30 de minute, iar odată ce ai ajuns pe insula vei face cunoștință cu un pod de lemn rustic și misterios.

Deși inițial a fost un loc de tortură, astăzi vederea oceanului turcoaz este superbă! În jurul Prison Island vei găsi unele dintre cele mai cristaline ape care scaldă țărmurile Zanzibarului și, poate, vei avea șansa de a vedea și delfinii. Odată ce ați ajuns pe insulă, aveți ocazia să hrăniți broaștele țestoase, să vă plimbați prin interiorul împădurit unde veți vedea o mare varietate de păsări și fluturi frumoși.

Trebuie să recunosc că nu îmi plac foarte tare broaștele țestoase, însă cele de la Prison Island au fost chiar simpatice în felul lor lent și greoi prin care își purtau "casa" în spate. De fapt, am aflat că această carapace este o metodă de apărare. Când broasca se simte în pericol își strânge membrele și capul sub "armura" din os impenetrabilă, astfel prădătorului îi va fi foarte greu sau imposibil să o rănească sau să o mănânce. Cea mai bătrână dintre ele avea 193 de ani. Se spune că înțelepciunea vine o dată cu vârsta. Așa o fi?

Dacă vreți să vedeți mai multe poze sau video cu aventura noastră din Zanzibar vă aștept să mă urmăriți pe INSTAGRAM
Weekend plăcut și o Primăvară minunată!

You May Also Like

0 comentarii