Monkey business

by - 07 martie

Zanzibarul este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ. O spun fără niciun fel de dubiu. Cu toții avem impregnată în minte o destinație în care ne dorim să ajungem, fie în urma unui film care ne-a făcut să visăm, a unei cărți citite care ne-a inspirat sau a unor fotografii frumoase. O idee rezonează brusc cu noi, o imagine, o dorință de a fi acolo și a experimenta acel loc cu tot ce are de oferit. Zanzibarul are cele mai turcoaz ape, cel mai fin nisip alb, cele mai turcoaz ape, cei mai frumoși pești, cele mai turcoaz ape și cei mai interesanți locuitori. Și.... cele mai turcoaz ape!

Dacă vrei o destinație în care primează luxul, curățenia pe străzi, vrei să te plimbi seara, să iei cina la un restaurant fancy, clar Zanzibar nu este destinația potrivită. Zanzibar înseamnă mister și romantism în egală măsură. Vei conștientiza cât de puține lucruri îți trebuie cu adevărat în viață, că mai puțin înseamnă de fapt mai mult și că frumusețea adevărata vine din comuniunea cu natura, vine o dată cu a dărui orice. Dacă vrei relaxare pe o plajă magnifică, cu nisip alb și fin, dacă vrei să descoperi localnicii, cu obiceiurile lor și traiul de zi cu zi, dacă îți place să explorezi o cultură diferită care se regăsește în arhitectura caselor și mai ales a porților sculptate în lemn, în aromele gastronomiei, dacă vrei să descoperi natura exotică, atunci vei fi încântat de o vacanță în Zanzibar! Pentru asta însă, ai nevoie de nervi de oțel și stomac puternic. Dacă vă obosesc comercianții, taximetriștii, ghizii sau vânzătorii de nimicuri care vă abordează prin Maroc, Turcia sau Egipt, atunci mai gândiți-vă o dată!

Dacă ești un iubitor al vieții sălbatice, trebuie neapărat să vizitezi Jozani Forest, o rezervație naturală aflată la 30 km sud-vest de Zanzibar City, casa a mai multor specii de maimuțe, printre care albastrele Skyes și roșcatele Red Colobus-unele dintre cele mai rare din Africa. Ghidul a vrut să pară interesant și ne-a spus despre toate animalele din pădure care sunt agresive și letale (black mamba, cobra etc), dar poteca era prea bătută de turiști ca să fie adevărat. Sau cel puțin așa speram:)) Respectivele maimuțici de care v-am pomenit mai sus trăiesc doar în Zanzibar, alături de alte specii care există și în alte părți ale lumii. Sunt foarte jucăușe și active, sunt prietenoase, stau la fotografiat și nu se tem de vizitatori. De asemenea, ritualurile familiei seamănă foarte mult cu cele ale omului. Tot in Jozani Forest sălășuiesc 40 de specii de pasări și mai mult de 50 de specii de de fluturi. Pe de altă parte, poate v-ar încânta să știți că prin aceeași zonă a călcat și așa-zisul "leopard de Zanzibar". Deși nu a mai fost văzut de mult, autoritățile și cei de prin partea locului susțin sus și tare că mai există câteva exemplare. Tot aici am văzut și o pădure de mangrove, un copac care crește în apă sărată. Pentru mai puțin de 10 dolari, pădurea Jozani vă dă în schimb o experiență care înglobează o mare parte din Africa.

Dacă nu ai fost încă în Africa, poate că nu știi... dar există o "boală" care se cheamă Mal d'Afrique. În traducere liberă: dor de Africa. Lumea este atât de colorată, natura de un verde ireal, apa turcoaz, nisipul alb, localnicii care nu au inhibiții să se apropie și să intre în vorbă cu tine. Dacă ai fost o dată acolo, va trebuie să te reîntorci! Africa te acaparează, ți se mută în gând și în suflet și nu îți mai dă drumul. Poate că acesta este și farmecul Zanzibarului, de a avea acel ceva fără nume, fără să poată fi identificat, ci doar simțit... în aer, în atmosferă, printre oamenii de pe străzile înguste și întortocheate.

PS: am pentru voi un cod de reducere de 10% la orice rezervare pe site-ul www.booking.com. Tot ce trebuie să faceți este să efectuați rezervarea prin intermediul acestui link și veți primi înapoi 10% din valoarea totală la sfârșitul sejurului!
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii