Eu sunt femeie

by - 08 martie

Da, știu că e vina noastră. Trăim vremuri în care trecem cu superficialitate prin zile ale căror esențe nu le mai cunoaștem de multă vreme. Nu că ne-ar păsa...ne-am cosmopolit și ne socializăm din ce în ce mai mult în online, că în offline a devenit învechit. Am uitat să fim femei, dar pretindem să fiți bărbați. Ne-am dorit atât de tare să demonstrăm egalitatea încât am uitat să ne oprim. Am vrut mai mult și mai mult de la noi. Am vrut să arătăm că nu există nimic din ce voi puteți face și noi să nu putem la rândul nostru. Dar, mă întreb: mai sunt oare femei care să îndrăznească să se păstreze curate într-o lume murdară? Mai au femeile putere să găndească pe termen lung? În termeni de dăruire, nu de interes? În termeni de iubire necondiționată, nu de contracte prenupțiale?

Mai știm oare să ne bucurăm de lucrurile simple? Dar cine mai are timp să se gândescă la ele? Ne vrem pe val fără să realizăm că va veni o zi în care vom trage linie și vom constata că nu avem nimic! Voi, între timp, căutați-vă o femeie! Va fi greu de găsit una. Toate sunt bărbați și toate sunt bune la toate mai puțin la a fi femeie! Tot ce vreau eu este să văd mai multe femei cu preocupări demne de admirat, care nu sunt prefăcute sau pline de prejudecăți, care nu se dau culte doar ca să impresioneze, care nu vorbesc doar ca să nu tacă. Femei care să se respecte, care să nu se mai ghideze doar după concepția că viața de femeie e incredibil de grea și presupune mai multe sacrificii decât bucurii. Serios, chiar nu cred că am standarde prea mari să vreau asta pentru femeile din România.

Nu e timp pentru răbdare și nu mai e loc de "trecut peste". Mai știi de câte ori ți-am spus că nu avem nevoie de atenție? Ei bine, asta nu prea e adevărat. Chiar dacă nu vrem să recunoaștem... contează. Ne tresaltă inima când ne acorzi respectul cuvenit, când ne lași să ieșim primele pe ușă sau ne iei sacoșa grea din mână. Te rog, nu mai crede în ceea ce se spune despre "emanciparea" femeii. Încă ne mai place să ne deschizi portiera la mașină, să ne faci câte o surpriză mică sau să ne dai haina de pe tine când afară e frig. Oricât de puternică ar fi o femeie, nu poate să nu-i tremure sufletul la grija pe care i-o acorzi. Ne place efortul și ne dorim inițiativă. Dacă showbiz-ul promovează doar pițipoance și femei imature care umblă după bărbați cu bani, asta nu înseamnă că acesta este etalonul feminin. Există, trebuie să mai existe și femei simple pentru care este mai importantă calitatea decât cantitatea.

Femeile fericite nu înjură și nu beau cot la cot cu tine. Nu ți-e dor de femeia aceea plină de rafinament și eleganță? Nu vrei o lady Diana printre atâtea Kardashians? Este timpul să învățăm să fim femei din nou, să cerem respect, siguranță, protecție și să avem dreptul la o viață așă cum ne dorim. Nimic nu este imposibil, trebuie doar să continuăm să visăm și să înțelegem adevăratul sens al cuvântului "fericire". Am decis ca astăzi să mă adresez vouă, bărbaților, pentru că multe femei au uitat cine sunt. Și nu mai au așteptări de la voi. Nici măcar una. Au decis să se mulțumească așa. Și nu e bine. Nu e bine ca o femeie să fie masculină și un bărbat să fie feminin. Nu e bine să se inverseze rolurile. Așa că, drag bărbat, salvează-ne pe noi și salvează-te pe tine, acum, cât mai este timp!

Iar voi, fetelor, respectați-vă și comportați-vă așa cum o faceți astăzi în fiecare zi. Aduceți-vă aminte cum să fiți femei și în celelalte 364 de zile ale anului! 
La multi ani!

You May Also Like

0 comentarii