B.U.

by - 01 februarie

"Un om pregătit să arunce toate măștile, toate caracterele prefabricate, toată ipocrizia, gata să arate lumii cine este el cu adevărat. Și dacă va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, încoronat sau crucificat, pentru el va fi același lucru, fiindcă a fi țu însuți este cea mai mare binecuvântare a existenței."
OSHO "Cartea despre bărbați"

Toată lumea ne îndeamnă din spatele unui birou, a unui panou publicitar, pe Facebook sau în discuții amicale "Fii tu însuți pentru că nimeni nu este ca tine. Fiecare om este unic." Sună bine, dar pentru foarte mulți dintre noi, de cele mai multe  ori, nu spune nimic. Trăim într-o societate care definește în mod clar majoritatea lucrurilor în locul nostru, inclusiv standardele de frumusețe, succesul, comportamentul acceptabil, modul în care ar trebui să gândim sau să vorbim, ce ar trebui să ne placă sau să ne displacă, ce este la modă, ce nu este la modă. Dar ce facem atunci când toate nevoile pe care le ignorăm și le ascundem sub preș într-o bună zi refulează?

Da, știu, e greu să alegi să fii mereu tu însuți atunci când știi că în fața ta stau oameni care nu te suportă, ființe care râd forțat, zâmbete ce ascund răutăți nebănuite. Sunt convinsă totuși că in interiorul fiecăruia dintre noi există acea putere care ne permite să trăim cu adevărat, însă prima obligație este să descoperi cine ești TU, nu cine ți-a spus societatea că ești. Vedeți voi, ne naștem ființe fără etichetă, ființe libere și cu potențial infinit, însă la scurt timp ni se spune "Costică", "Gigel", "Valentina", "Andrei" și din clipa aceea potențialul infinit devine limitat la prenume. Imediat sosește și numele de familie, adică nu mai ești orice fel de Valentina, ci Valentina Penescu din familia Penescu din județul Argeș, orașul Pitești. Încă de când eram copil mi s-a format ideea că părerea lumii contează, că are importanță ceea ce spun și cred ceilalți despre tine. Și am crescut așa străduindu-mă să fiu "așa cum trebuie" pentru a nu lăsa lumii o părere greșită despre mine. Am suferit enorm de fiecare dată când ceilalți mă judecau. Îmi păsa! Poate prea mult!Încă o mai fac!

Cu timpul am reușit, totuși, să învăț că nu există altă dovadă mai simplă de recunoștință în fața vieții decât să ne păstrăm libertatea de a fi noi înșine, tot mai frumoși și tot mai buni. Puțin câte puțin, cu fiecare gând ales, decizie luată, cu fiecare "da" pe care îl spunem, cu fiecare "nu" pe care ne dăm voie să-l rostim...cu fiecare provocare, cu fiecare moment în care ne simțim mai mult decât am fost ieri. Am învățat că a fi tu însuți intr-o lume care îți dictează ce să faci, ce să crezi, ce să simți este, pur și simplu, o alegere personală. Iar dacă nu alegi să fii tu însuți nu ești decât o marionetă în mâinile mulțimii. Vă e frică de ce va zice lumea despre voi? Nu o să-i mulțumiți niciodată pe toți, așadar căutați-vă și urmați-vă cu bucurie și concentrare pasiunea!

Cât timp ești supus și te comporți bine, nu prea ai timp și chef să-ți vină idei creatoare, să scoți puțin nasul și să îți deschizi mintea către a-ți lua sufletul la întrebări, către a te exprima, către a crea, către noi lumi. Nu mai căuta să urmezi tendințele impuse de ceilalți. Mai degrabă trădează "moda" decât să te trădezi pe tine însuți. Mai degrabă refuză să asculți lumea decât să refuzi să-ți asculți propria inimă. Cu toții avem o voce care ne șoptește (sau câteodată strigă), spunându-ne ce să facem când avem îndoieli. Câteodata acea voce poate părea ilogică, însă cu cât mai des alegi să o asculți, cu atât te apropii de tine însuți, pentru că acea voce EȘTI TU! Dar cum facem asta? După ce am fost programați să fim oricum altcumva decât autentici?
Fii tu însuți! Așa cum simți, asa cum ai nevoie. Așa cum vrei!
Nu te mai gândi la ce fac ceilați mai bine decât tine. Concentrează-t să-ți bați zilnic propriile recorduri.  Este timpul să ne maturizăm, să ne găsim propria identitate, să învățăm să ne ascultăm inima și să înțelegem, o dată pentru totdeauna, că fericirea este în noi, fericirea nu ți-o dă nimeni. Lumea nu-ți va da nimic niciodată decat iluzii pe care, oricum, le vei plăti la un moment dat cu prețuri reale. Viața însăși este, până la urmă, o luptă doar între tine și propria persoană.

Vă provoc să vă gândiți la cine sunțeți voi cu adevărat și ce vă definește. La ce vă gândiți când spuneți "fii tu însuți". Adăugați la comentarii, vreau să vă cunosc.

Dăcă v-a plăcut ținuta mea de astăzi găsiți această fustă, dar și multe alte produse frumoase pe vip.com, iar dacă folosiți codul meu TRASCA968 beneficiați de 5$ reducere la comenzile ce depășesc 50$.
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii