Purple Winter

by - 17 ianuarie

Este adevărat, iarna înseamnă, înainte de orice, frig, lapoviță, zăpadă murdară, lumină puțină, dar nu doar atât! Temperaturile scăzute și nevoia de a ne îmbrăca mai gros nu ne obligă să ne rezumăm la patru tonuri predominante pentru garderoba de iarnă. Cum nu totul e sumbru și întunecat, de ce alegem să ne refugiem într-o paletă cromatică deprimantă? Se ia o cupă de înghețată cremoasă de căpșuni. Ori un sorbet din aceleași fructe. Sau poate fondante dulci, ce amintesc de copilărie. Dar lavanda? Vă place? Am constatat de-a lungul anilor că pastelurile vor fi mereu culori la modă, tocmai pentru că sunt feminine, negălăgioase, simplu de asortat și accesorizat. Ce spuneți? Ieșim un pic din zona monotonă și alungăm depresia sezonului rece cu niște culori optimiste?

Așadar, dacă în 2017 am fost fascinați de puterea roșului, care ne-a însoțit peste tot, anul acesta pare a fi dominat de o altă culoare puternică: movul. Nuanța aleasă de mine astăzi este într-adevăr ceva mai cuminte decât ultra violetul propus de Pantone pentru 2018, dar cred ca orice tentă de mov este un must. Hainele în culori purpurii te duc cu gândul la mister și fantezie. Mai mult, culoarea mov este asociată încă din cele mai vechi timpuri cu regalitatea. Se spune că după vizita sa în Egipt, mai precis prin dormitoarele Cleopatrei, ale căror canapele erau mov, Cesar a decretat că violetul este culoarea sa exclusivă, fiind singurul care avea dreptul să o poarte. Este, cu siguranță, genul de culoare pe care fie o iubești, fie o urăști!

Pentru început, sfatul meu este să nu îți mai fie frică de mov. Mi-aș dori ca femeile din România, și nu numai, să înceteze să mai creadă în mituri gen "nu port mov pentru că îngrașă". Singura care îngrașă este mâncarea în exces, iar bietele culori nu au nicio vină. Paltoanele din 2018 au o lungime medie, până sub genunchi sau scurte și sunt dintr-un material rafinat, cu cusături simple într-un stil cât mai minimalist. Dacă vreți ca acesta să fie piesa cheie a vestimantației voastre alegeți un palton în culori pastelate, de preferat mov pudră și combinați-l cu piese vestimentare negre care să-l scoată la maxim în evidență.

Dacă v-a plăcut paltonul meu îl găsiți pe vip.com, iar dacă folosiți codul  TRASCA932 beneficiați de 5$ reducere la comenzile de peste 50$!
Spor la shopping!
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii