Orange is the new black

by - 10 ianuarie

"A fost odată o pereche de pantaloni. Erau un fel de pantaloni de care are nevoie oricine, adică niște blugi albaștri, dar nu prea scorțoși. Erau albaștri ca uniformele noi pe care le vezi în prima zi de școală; un albastru plăcut, care își schimbă nuanța după lumină, puțini tociți în genunchi și înălbiți la tiv"
Pantalonii călători de Ann Brashares

Ce am eu în comun cu tata, soțul și prietenii mei? Multe amintiri frumoase desigur, dar aici vreau să vă aduc în prim plan ceva vechi, dar nou în același timp. Complicat?! Deloc chiar! Cred că singurul lucru din secolul trecut care încă există și este mereu de actualitate este acea pereche de jeans cu care poți să arăți impecabil indiferent de vârsta sau anotimp. Nu obișnuiesc să mă atașez de lucruri, sau nu pentru o perioadă îndelungată de timp. Nu m-am "legat" niciodată de nimic material și nu am acordat obiectelor prea multă importanță. Dar și acelea care pentru mine reprezintă mai mult decât obiecte, sunt adevăratele mele bijuterii, sunt, parcă, părți din mine care se reunesc și formează cei (aproape) 30 de ani ai mei. Ador blugii și iubesc denim-ul lor nemuritor, persuasiv! I-aș purta oricând, oriunde, chiar și în pat în loc de pijamale. E adevărat, pasiunea mea pentru jeanși n-a fost chiar dragoste la prima vedere, dar niciun simplu foc de paie. 

Da, am fost crescuți în stilul jeans și-l tot probăm, zi după zi, mai chic, mai rebel sau mai sobru, în funcție de cum ne dictează starea, cheful sau împrejurările. Uneori mă îndrăgostesc atât de mult de o pereche de blugi încât uit că mai am și altele. Adevărul este că nimic nu se compară cu stilul liber și confortabil al denim-ului, cu adaptabilitatea perfectă la ținute fel de fel, de la cele sport, lejere, până la cele office. Unul dintre puținele obiecte vestimentare care au făcut ca timpul să înghețe și a rezistat, de-a lungul anilor, ca mai apoi să devină un adevărat motor ce pornește un întreg film în mintea mea. Multe lucruri s-au schimbat în timp, la multe dintre ele am reunțat eu însămi.  Dar, o pereche perfectă de blugi are o mare calitate: nu se destramă niciodată! Și mai mult, nu e niciodată "ruginită"!

Chiar dacă Institutul Pantone a declarat culoarea anului 2018 ca fiind "ultra violet" eu cred că una dintre nuanțele vedetă a anului în care tocmai am pășit va fi și portocaliul. Portocaliul nu este doar pentru prezentările de modă, ci poate fi integrat cu ușurință în vestimentația de zi cu zi. Precum un suc fresh din portocale, ținutele tangerine tango ale anului 2018 chiar atrag atenția. Fie că este vorba de nuanța portocalei, a șofranului sau una ușor mai închisă, trebuie să găsești un portocaliu care să ți se potrivească. Este o culoare mult mai interesantă, chiar mai feminină, decât rozul și mai tinerească decât roșul. În opinia mea, combinația de vis ar fi nanțele puternice ale culorilor portcaliu și albastru. De ce spun asta? Pentru că cele două se află în echilibru precum focul și apa. De aceea, o pereche de jeans mi s-a părut alegerea ideală pentru acest pulover.
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii