October Vibes

by - 03 octombrie

Și iată-ne ajunși în Octombrie! Cu explozia de culori din păduri, cu zilele încă călduțe și diminețile reci, cu mirosul de frunze uscate, Octombrie este luna pasiunii! A fructului. A realizării. Acum, fiecare culoare are un gust la alegere. Verde de struguri, galben de pere, de gutui sau roșu de mere. Pentru că toamna este anotimpul în care culegem: idei pârguite, gânduri colorate, fapte de toate felurile, saci de străduințe, fructele încrederii. Da, toamna e tristă, dar are o frumusețe unică. Culorile și farmecul ei sunt adevărate provocări. Și, îmi place ca toamna să-mi adun amintirile de vara și să le ascund bine de frig, ca  să le desfac în nopțile reci de iarnă, atunci când îmi va fi dor.

Poate pentru prima dată în viața mea, sunt hotărâtă să iubesc și toamna asta precum am iubit vara! Pentru că îmi place aerul de toamnă, mai ales dimineața. Pentru că fiecare zi pendulează între extreme: de la energia culorilor în zilele însorite, la apăsarea norilor în zilele ploioase. Adevărul este că simt toamna aceasta aproape de suflet și potrivită firii mele: caldă și rece în același timp, uneori mohorâtă, alteori însorită, câteodată tristă, altădată plină de voie bună...într-un fel sau altul și eu sunt la fel ca toamna, așa plină de contraste. Cred că s-a moștenit de la noaptea aceea de octombrie în care m-am născut. Toamna e dimineața în care începe să se simtă mirosul de zăpadă. E noaptea care cade din ce în ce mai grea. Mai densă. Mai odihnitoare. E timpul pregătirii pentru repaus. Pentru concluzie. Miroase a seri lungi și vin cu scorțișoară, a prăjituri și joc de cărți la ceas de seară.

Toamna e anotimpul adaptării. Treci în decursul unei zile de la răcoarea dimineții la căldura soarelui de la amiază și apoi din nou la briza rece a serii. De aceea, îmi place să integrez în ținutele mele de toamnă, atât articole vestimentare din materiale fluide, cât și piese vestimentare tricotate, sau confecționate din materiale groase. Unul dintre preferatele mele, la care nu renunț, indiferent de sezon, este pielea...sau imitația de piele- un material pe care îl putem purta aproape mereu. Jacheta de piele neagră este, cu siguranță, cea mai populară. Este versatilă și nu se va demoda niciodată, așa că dacă nu ai deja una, este momentul să faci o investiție. O poți purta tot anul, dar momentul ei de glorie este în anotimpurile de tranziție.

Adevărul este că și stilul este până la urmă o arta, iar modul în care se îmbină materialele este de-a dreptul fascinant, pentru mine cel puțin, iar toamna este sezonul în care avem cea mai mare libertate din punct de vedere vestimentar. Culori puternice, broderii florale, piele și mult denim- sezonul acesta promite să fie unul bogat în tendințe și imaginație!

You May Also Like

0 comentarii