French girl

by - 11 octombrie

Se spune (și se știe) că franțuzoaicele au un stil deosebit chiar și pentru ieșitul pe stradă. Are legătură cu acel "je ne sais quoi", un soi de eleganță lejeră, de amestec ciudat de nuanțe și texturi, aruncate parcă în nepăsare, dar care se completează în ținute de un rafinament deosebit, fără echivoc, clar ca lumina zilei și care îți inspiră o eleganță rafinată și reținută. Iar adevărul este că, atunci când ne gândim la stil, design și modă, ne gândim la Franța. Pentru mine, Parisul este capitala eleganței și a boemiei;există o gingășie și un firesc în tinutele femeilor care atrag priviri pe stradă, dar și în a celor care au făcut istorie pe marile ecrane. Toate par modelate cu migală de mâna unui artist priceput.

Se mai spune că francezii au un stil aparte care le curge prin vene, iar o simplă plimbare la Paris se va transformă într-o paradă pe catwalk. Mai puțin, înseamnă mai mult- asta e deviza pariziencelor. Ținutele lor nu sunt niciodată prea complicate, dar arată întodeauna perfect. Femeile din Franța își definesc în liceu stilul vestimentar și îl păstrează până la bătrânețe. Pe ele nu le interesează atât de mult de tendințe ci încearcă să integreze moda în stilul lor, reușind să iasă mereu în evidență cu o înfățișare extravagantă sau cel puțin unică și originală. Că e vorba de cămașă băgată doar pe jumătate în pataloni sau de șireturile descheiate la bocanci, franțuzoaicele îmbrățișează look-ul neglijent...deși, de cele mai multe ori, e un neglijent studiat.

Ne-am obișnuit deja cu ideea: moda revine și se reinventează. Beretele sunt iar la modă! Au făcut furori atât pe podiumuri, cât și în street styel așa că ai toate motivele să le incluzi în ținutele tale. Chiar dacă foarte multe persoane adoptă acest stil mai degrabă ca fiind unul retro, acestuia îi poate fi oferit cu ușurință și un aer modern, totodată punând în lumină un stil nou și foarte bine primit.

Cred că mai important decât "cu ce porți bereta?" este "cum porți bereta?" iar răspunsul la această întrebare este simplu: cu multă atitudine! Poart-o în combinații retro împreună cu un pulover colorat, pantloni culottes din piele și pantofi cu toc gros. Combinația îndrăzneață de stiluri și piese nu trebuie să mai fie un obicei atribuit doar franțuzoaicelor. De cele mai multe ori, cele mai inabordabile și ciudate combinații vor da cele mai bune rezultate.

You May Also Like

0 comentarii