Turist în țara mea

by - 22 august

România, țara tuturor posibilităților, de unde unii ar pleca cu prima ocazie în timp ce altii au renunțat la multe trenuri și au rămas. Avem o țară potentă, doar că nu avem oameni potenți. Victimă a luptelor politice, o urâm și o iubim după cum ne convine mai mult. O înjurăm la beție, dar îi cântăm imnul când joacă Halep.  Avem peisaje frumoase, dar pe care tot noi, românii, locuitorii acestor meleaguri le distrugem prin gunoaiele lăsate în urmă. Avem locuri ce ar putea fi folosite pentru a întări turismul și a face bani, dar nu avem minte!

Cu toate acestea, am învățat să îmi iubesc țara cu bune și cu rele și am învățat să o apreciez pentru tot ceea ce imi oferă. Mi-a plăcut mereu să călătoresc și, deși ador să descopăr locuri și tradiții noi, mi-am promis că voi încerca să cunosc și țara în care m-am născut. România are o mulțime de locuri frumoase de vizitat. Fie că e vorba de atracții la munte sau la mare, fie că e vorba de obiective turistice naturale sau construite de mâna omului, acum este momentul să explorezi locuri pe care nu le-ai văzut. 

Nu avem lifturi care să ne ridice prin clădiri de sticlă deasupra norilor, dar avem munți care ne duc mai sus de atât. În plus, unele sate din România sunt adevărate muzee între munți, unde viața simplă, dar frumoasă, te convinge că există și alte moduri de a trăi, departe de aglomerația urbană. Da, nu avem autostrăzi suspendate, însa avem cel mai frumos drum din lume declarat chiar de cei de la Top Gear: Transfăgărășanul.  

După ce anul trecut ne-am aventurat să descoperim Transalpina, anul acesta am profitat de ziua liberă pe care am primit-o pe 15 august pentru a explora și alte zone. Ne-am început traseul cu lacul Vidraru, am continuat pe Transfăgărășan spre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, după care ne-am îndreptat spre Castelul de Lut Valea Zânelor și Palatul Brukenthal din Avrig. Am făcut o scurtă oprire la Sibiu după care ne-am întors pe Valea Oltului.

A fost puțin obositor, dar a meritat! Și, da, am făcut o mulțime de poze frumoase pe care de abia astept să vi le arăt! Adevărul este că aș fi vrut să pot scrie cumva în timp real, să nu ratez niciun detaliu și să împărtăsesc cu voi fiecare moment. Sau aș fi vrut să scriu imediat ce m-am întors, dar iată că nu s-a întâmplat așa. Acum pot doar să sper că voi fi în stare să-mi amintesc tot ce am experimentat în acea frumoasă zi.

Îndată ce am intrat pe Transfăgărășan, am deschis geamurile mașinii și am început să mă bucur de dulceața aerului răcoros de munte. La altitudini mari, unde deja nu mai erau copaci, priveliștile au devenit deosebite, mai ales în zonele de unde se vedea porțiunea pe care tocmai o urcasem. Soarele strălucea puternic pe cer, dar atmosfera era dintr-o dată ușor de respirat. Aerul era deja mai rece, iar hainele mele de vară începeau să fie cam subțiri. Ajunsesem la Bâlea Lac.

You May Also Like

4 comentarii

 1. Wow, cat de faine sunt pozele! Imi plac blugii rau de toooot si iti vin foarte bine. Te pup!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce frumoase v-au iesit pozele! Eu inca nu am reusit sa le scot pe ale mele! Sper zilele astea! :D
  Pupici, frumusete! <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc, iubita! De abia astept sa le vad! 😘😘😘

   Ștergere