În căutarea zânelor

by - 24 august

Porumbacu de Sus, 30 de kilometri de Sibiu, la poalele munților Făgăraș. Acestea sunt coordonatele Castelului de lut Valea Zânelor. Pe unii îi duce cu gândul la poveștile Fraților Grimm, în timp ce altora le amintește de coliba piticilor din Albă ca Zăpada așa cum numai în basme întâlnești. Oricum ar fi, construcția este cu adevărat una frumoasă, diferită, căreia merita să îi calci pragul.

Prima impresie a fost că e mai mic decât în poze, dar mult mai drăgălaș. Intrarea e 5 lei, iar vizita durează maxim 20 de minute, cu tot cu poze. Însă minunea vizuală care se împrăștie în șindrilă și molid și pereți dintr-un amestec de paie, argilă și nisip te impresionează. Oricât de neverosimil ar părea, nu, castelul nu e din turtă dulce. L-am încercat eu pe la colțuri și știți că mă pricep atunci când vine vorba de dulciuri. Detaliile construcției sunt extrem de interesante și de impresionante, oricât de nepriceput într-ale arhitecturii ai fi. Te tot uiți la vârfurile acoperisului, fiecare țuguiat câtre altă direcție și te întrebi câte calcule și câtă muncă e în spatele lor!

Cei doi proprietari, Gabriela și Răzvan, speră să transforme clădirea în hotel, ținând cont de zona absolut superbă din împrejurime. Construcția neobișnuită și amplasarea in mijlocul naturii, cu râul care curge chiar în spatele clădirii, fac ca această viitoare pensiune să fie chiar un adevărat loc desprins din povești. Munții Făgăraș și celebrul Transfăgărășan sunt la câțiva pași, iar zona în care se află se cheamă, întâmplător sau nu, Valea Zânelor.

Chiar dacă încă nu te poți caza la castel, asta nu înseamnă că nu merită să îl vizitezi măcar o dată. Sper să vă poarte drumurile de vacanță prin zona Sibiului și să ajungeți și pe la Valea Zânelor. Mai multe informații găsiți pe site-ul castelului sau pe pagina lor de Facebook.  Oricum, GPS-ul vă va duce la fix, lăsați-vă în baza lui!
Kisses,
Valentina

You May Also Like

0 comentarii