Be a woman

by - 01 august

De câte ori mă uit la un film vechi, privesc cu nostalgie și cu admirație femeile din trecut. Iar când privesc în prezent realizez că femeile au uitat să mai fie femei. Probabil că și-au dorit atât de mult să fie egale bărbaților încât au pierdut echilibrul. Nu mai știu să fie frumoase, elegante, educate, feminine, doamne. Îsi doresc să fie frumoase și trăiesc cu convingerea că pentru asta este suficient să aibă sânii mari și botox în buze. Își doresc să fie sexy, dar sunt vulgare. Confundă moda cu stilul. Nu au personalitate și imită tot ceea ce pare a fi popular.

Trăim vremuri tulburi. Nu știm ce vrem, dar avem impresia că facem bine tot ceea ce facem. Ne dorim să fim cineva și uităm de noi. Ne lăsăm purtate de val, dar nu de valul acela frumos, ci de un val care ne duce unde nu trebuie. Nu avem modele. Nu știm ce să alegem. Am uitat să fim femei, ne suprimăm trăirile și sentimentele, emanăm forță și îndârjire.

Încercăm tot mai des să părem fix ceea ce nu suntem. Ne studiem în oglindă și când suntem perfecte în mintea noastră ne fotografiem. Suntem dornice de aprecierea oamenilor din jur, a prietenilor, dar și a necunoscuților. Ne așteptăm în taină like-urile binemeritate. Ne bazăm din ce în ce mai puțin pe simțire și intuiție. Încercăm să ne ascundem feminitatea și vulnerabilitatea, care este cea mai mare forță pe care o posedăm.

De multe ori am impresia că predomină nevoia de exhibitionism, altfel nu-mi explic etalarea lucrurilor personale, ținutele chinuite, abundența de bijuterii opulente, purtate fără sens, machiajul excesiv și proastele maniere. Majoritatea dintre noi trăiesc cu falsa impresie că doar având haine scumpe, de brand pot fi elegante și stilate. Adevărul este, însă, departe. O femeie înseamnă simplitate, naturalețe, discreție și sensibilitate.

Așă că poate e timpul să ieșim din blugii boyfriend și să îmbrăcăm o rochie din dantelă. Hai să ne aducem aminte cum să fim femei!
Kisses,
Valentina

You May Also Like

1 comentarii