When friends become family

by - 08 martie

Știu că o să mă criticați, blamați și judecați, dar mie nu-mi place 8 martie. Pentru că nu cred că trebuie să-ți iubești mama, sora sau soția la comandă într-o zi anume. Și nici nu cred că poți s-o faci sincer. Pentru că cred că florile trebuie date fără niciun motiv. Pentru că folosim această zi ca scuză pentru orice fel de "extravaganță" pe care nu avem curajul să o facem în restul anului. Pentru că în această zi credem că avem dreptul să pretindem orice, că toți bărbații ne sunt datori și că e suficient să fie 8 Martie pentru a fi respectate. Pentru că am schimbat serile romantice cu ieșirile în club la striptease. Pentru că s-a încetățenit regula nescrisă că de 8 martie toate femeile trebuie să fie vesele și dichisite, indiferent cum au fost în 7 martie sau cum vor fi în 9 martie. Pentru că veselia asta generalizată și oarecum forțată nu unește, ci desparte.

Așa că astăzi nu o să vă vorbesc despre cât de importante suntem noi femeile. Astăzi o să vă vorbesc despre prietenie. Despre acei prieteni greu de găsit. Pentru că da, e greu să găsești o persoană care să nu te critice la prima vedere și care să nu râdă de tine pentru orice detaliu care i se pare nepotrivit. E greu să găsești o persoană care să nu-ți pună etichete doar pentru că așa face toată lumea. E greu să găsești o persoană care să vadă dincolo de toate aparențele și toate măștile pe care le-ai putea afișa. Dar cel mai greu este să gasești o persoană care să-ți vadă sufletul asa cum este și să-l potrivească cu al ei. Unii spun că e noroc atunci când se întâmplă, alții spun că e destin...dar mie îmi place să cred că este sinceritate, loialitate și mai ales o inimă deschisă- și de o parte, și de cealaltă.

Citeam odată într-o revistă despre cineva, care întrebat despre prieteni, spunea că are multe cunoștințe, însă "prietenii" îi număra pe degete. Așa este. Este o mare deosebire între prieteni și cunoștințe. Cunoștințe avem toți. Oameni, mai mult sau mai puțin apropiați, cu care vorbim, râdem, cu care glumim, cu care ieșim în oras. Dar prieteni? Aceștia sunt puțini. Sau deloc. Câți oameni cunoaștem care ne iubesc necondiționat? Câți oameni știm că ne ajută fără să aștepte ceva în schimb? Pe cine ne putem baza, că va fi acolo lângă noi, la orice oră din zi și din noapte, măcar pentru un sfat sau o părere? Ce preț ar avea bucuria, dacă n-ai avea pe cineva care să se bucure de ea împreuna cu tine?

Da, există prietenie adevărată, dar nu pentru toți. Doar pentru cei care au știut să o prețuiască, să o păstreze și să creadă în ea. Au știut să o ofere necondiționat, fără să aștepte ceva în schimb. Iar eu sunt un om norocos...

Am norocul că până la vârsta asta să fi întâlnit deja oameni buni alături de care să fiu absolut sigură că voi putea să plec în viața cu încredere și devotament. Vom trece prin multe împreună. Vom plânge unii pe umerii celorlalți, ne vom împrumuta bani dacă va fi nevoie, vom râde de primele riduri, ne vom însoți la maternitate, ne vom înrudi, vom face vacanțe împreuna, vom vorbi despre haine și modă, vom merge împreună la sală, la oficiul de pensii, la analize.... și, de va fi nevoie, le voi da și un rinichi, plus dragostea mea toată.

Și, deși am spus că nu-mi place 8 martie, am ales să marchez cumva această zi printr-un shooting împreună cu cea mai bună prietenă a mea și soții nostri. Am râs, ne-am distrat și alături de postarea despre nunta noastră acesta este unul dintre articolele cele mai dragi și de suflet. Sper să vă placă!
Kisses,

You May Also Like

4 comentarii

 1. <3 Ce frumos! Rezonez cu ce ai scris si de-abia astept sa repetam experienta impreuna cu sotiorii! <3
  Pupici, draga mea!

  RăspundețiȘtergere
 2. Asta inseamna ca nu esti de acord cam cu nici o sarbatoare mare...
  Sunt cateva la care tin, iar una din aceste zile este chiar Ziua Femeii...faptul ca stiu ca este aceasta zi si ne amintim cum au ajuns femeile sa devina libere si independente si egale cu barbatii, imi da o stare de bine! Ma face sa ma simt mai bine, mai frumoasa si sa am un chef mai mare sa ma aranjez. Nu ca nu o fac de regula, dar mi se pare un moment bun in care sa te simti putin diferit.
  E foarte adevarat, nu este nevoiede o anumita ocazie sa iti arati iubirea: fata de mama, iubit (Dragobete), prietene...insa ne ofera un imbold sa ne gandim mai mult la ei!
  Draguta fusta! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hmm..nu este vb ca nu sunt de acord, dar mi se pare ca totul a devenit mult prea comercial si exagerat! Dar, ai dreptate este o zi care marcheaza independenta femeii si asta e important!
   Multumesc pt comentariu! O zi frumoasa!

   Ștergere