Casual suit

by - 28 martie

Vă mai amintiți de primul costum purtat? Sacoul a fost prea strâmt sau prea larg, sau poate pantalonii au fost prea lungi? Totuși s-a schimbat ceva de la primul costum sau...nu? Există reguli foarte clare în ceea ce privește purtarea unui costum atât de către bărbați cât și de către femei, iar dacă le vom urma atunci vom fi pe drumul cel bun.

Atunci când te gândești la un costum cu pantalon, probabil, îți vine în minte varianta anostă a unui deux-piece office: un blazer negru simplu și un pantalon ce nu îți flatează cu nimic silueta. Deși multe dintre noi îl privesc cu reținere, costumul se numără printre tendințele momentului. Croiala, culoarea și modul în care este purtat sunt cele care fac diferența dintre o piesă clasică și una statement.

În prezent, moda ne spune că oricât de tradițională ești și oricât de sever ar fi mediul în care lucrezi, trebuie să aduci în vestimentație și propria ta personalitate. În plus, costumele sunt o investiție versatilă, prin simplul fapt că designerii nu s-au limitat numai la ținute office, introducând costumul și ca o variantă excelentă pentru un look casual.

Combinația controversată de pantofi sport cu costum elegant a fost un episod șocant pentru vizionarii conservatori ai industriei de modă. Între timp, prejudecățile s-au mai dispersat, iar acum ai mână liberă să încerci varianta, câtă vreme asortezi corect ținuta.

Deși cele două nu sunt tocmai piese compatibile prin definiție, poți obține un rezultat mulțumitor daca ții cont de câteva recomandări de bază:
  • Pantofii trebuie să fie simpli și de o singură culoare. Alege una care să fie din aceeași familie de culori cu cea a costumului sau o culoare neutră.
  • Poartă șosete joase care nu se văd
  • Este necesar să fii atentă la material, model și la ocazia la care alegi să asortezi pantofii sport unui costum la patru ace.
O idee inspirată pentru a purta cu personalitate clasicele costume este combinația cu o cămașă din mătase ultra-feminină, cu elemente romantice precum jaboul, funda sau volanele. Nu te sfii să încerci ținute cât se poate de originale, de colorate, cu detalii cât mai ieșite din comun.
Kisses,
Valentina,

You May Also Like

4 comentarii