Fashion fades

by - 01 februarie

Iubesc moda. Dar iubesc și mai mult hainele și felul în care fiecare dintre noi ni le apropriem. Stilul, individualitatea, tușa personală...Iubesc moda, mai puțin atunci când îmi ordonă ce să fac: îmbracă asta, asortează-le "așa", doar "așa" vei avea o ținută în tendințe, nu mai purta "asta", altfel se va spune despre tine ca ești demodată. Dacă port un palton pastel, nu o fac pentru că mi s-ar fi spus. L-am purtat și în anii trecuți, îl voi mai purta și în sezoanele care urmează. Voi continua să iubesc piesele vestimentare clasice chiar dacă o revistă scrie că sunt "so 2016".

Nu am avut niciodată un stil înnăscut sau o amprentă stilistică aparte. N-am fost nici prea curajoasă sau experimentală în alegeri, mai degrabă cuminte este atributul care m-a caracterizat. Dacă-i întrebați pe oamenii care m-au văzut în diferite momente temporale vor spune, probabil, că mă îmbrac frumos. E un lucru pe care l-am auzit de multe ori în decursul vieții: Valentina e mereu bine-îmbrăcată. N-am simțit-o și nici nu am crezut-o de fiecare dată.

Răsfoind un album cu poze din ultimii ani aș vrea să închid ochii la anumite pagini, dar prefer să-i las deschiși și să râd. Am fost, ani buni, roaba trendurilor. Se purta verde-praz? Hop și jacheta verzuie. Toamna apărea muștarul în tendințe? Am văzut eu o eșarfă perfectă de pus peste haina fucsia. Era obositor! Mi-a luat mult să înteleg că "simplu" nu înseamnă "simplist", dar și că e o prăpastie imensă între "original" și doar "ornamentat". A fost o cale parcursă cu pași mici, învățând câte ceva din fiecare experiență, întâlnire, vitrină, revistă sau blog.

Îmi plac piesele vestimentare frumoase, indiferent dacă sunt scumpe sau mai puțin costisitoare, dacă aparțin vreunui brand renumit sau unor tineri designeri care abia acum încearcă să se remarce. În cazul în care mi se par frumoase, nu voi ține cont dacă se încadrează cu strictețe în trendurile anului, dacă sunt clasice sau revoluționare. De ce? Pentru că eu cred că modul în care ne îmbrăcăm trebuie să ne reflecte personalitatea, să ne-o evidențieze, și, de abia atunci, putem spune că suntem originali. 

În dulapul meu nu sunt întodeauna hainele pe care le iubesc, ci sunt cele care mi se potrivesc. Pentru că "moda este trecătoare, doar stilul rămâne neschimbat."
Kisses,
Valentina

You May Also Like

2 comentarii