Obsession

by - 09 februarie

Dacă ar fi să mă prezint foarte scurt, cea mai bună descriere a mea ar fi: "Bună! Sunt Valentina și sunt dependenta de shopping! Ai plecat de acasă după pâine și te-ai întors cu o pălărie, fețe de pernă pentru living și o zgardă nouă pentru pisică, mai puțin cu mâncare? Și asta nu e tot. După ce ți-ai cheltuit salariul pe rochii și alte accesorii, ți-ai făcut și card de credit pe care l-ai cheltuit pe..ei bine, haine? Dacă răspunsul tău este da, atunci, draga mea, am vești: ești shopaholică!

Îmi saltă inima de bucurie de fiecare dată când văd ceva ce-mi place și, mai ales, când pot să-mi cumpăr. Da, am recunoscut de multe ori, cu mâna pe inimă că sunt shopaholică. Și că îmi place, că sunt mândră de asta, că nu am nevoie de terapie și nici nu vreau să mă opresc, iar actul de a cumpăra nu e vreo nevroză incontrolabilă, ci o adevarată plăcere. Când nu pot, sufăr (arăt sau nu, depinde de situație), mă oftic, fac ca trenul prin casă, fără ca ceilalți să înțeleagă de ce, apoi mă calmez subit. Mă controlez însă, în sensul că nu-mi pot ucide portofelul de fiecare dată când am chef (așa cum o făceam cu bucurie înainte) deoarece astăzi am responsabilităti, suntem doi, plus că facturile, stomacul și casa nu stau după cheful meu de cumpărături. Atunci când este vorba de shopping, îmi urmez mereu instinctul, însă niciodată nu am cheltuit banii de rate la bancă sau pe cei de mâncare.

Cu toate acestea, mărturisesc că devin uneori depresivă dacă trece o perioadă mare de timp și nu ajung la cumpărături! Nu sunt compulsivă, dar mă cred mai atractivă atunci când port haine noi. Puternică, la femme fatale! Nu sunt angajată în lumea disperării, dar pentru mine a face cumpărături a trecut mult dincolo de rostul de a procura lucruri necesare. Shopping-ul înseamnă adesea distracție, relaxare, noi experiențe. Suntem atrase de anumite haine din același motiv pentru care suntem atrase de o melodie sau o imagine: ne ajută să ne simțim într-un fel anume.

Ce am învățat din experienta anilor trecuți este că shoppingul, la fel ca viața, nu ar trebui să fie un bufet all-inclusive. O repet, ca să fiu înțeleasă: fie că ne cumpărăm haine în fiecare săptămână, de dragul de a avea ceva nou, fie că fugim într-un magazin doar atunci când suntem înaintea unui eveniment special, rădăcina problemelor nu constă în felul în care facem shopping. Ci în felul în care ne raportăm la stilul nostru. Ridicând ștacheta, schimbându-ne standardele, alegem altfel ce aducem în garderobele noastre, ce îmbrăcăm, ce face parte din imaginea și stilul nostru.
 My latest obsession? Fustele plisate :)

You May Also Like

0 comentarii