Happily ever after: album de nuntă

by - 08 decembrie

Povestea noastră n-are timp, cum ai putea măsura dragostea în ore? Da, sigur că dacă ar trebui să marchez un moment în timp aș putea să o fac; ne-am cunoscut într-un mod absolut banal în iulie 2012. Însă noi parcă ne știam de mult. Sau dacă nu ne știam, ne căutam. Pentru că fără să știu cum, de ce sau când, am început să stăm mult de vorbă, să descoperim cât de multe avem în comun, cât de ușor rezonăm în majoritatea aspectelor și cât de mult ne place să fim impreună. Nu aveam așteptări, nu speram la nimic, cumva sufletele noastre se descopereau treptat și se învăṭau împreună pentru un viitor pe care atunci nici nu-l întrezăream.
Era aprilie 2015 și începeam o etapă cum nu va mai fi alta. Nu știam ce va fi, știam doar că vrem altceva decât tot ceea ce văzusem până atunci. Ne doream o atmosferă intimă, prieteni apropiați alături și o petrecere de zile mari, fără presiunea unei nunți ca la carte. Pentru noi nunta nu a fost un început, nu ne-am pus pirostriile și nu am pus la cale o familie în acea zi. A fost o zi specială în care am hotărât să celebrăm alături de cei mai dragi oameni, dragostea noastră.

A fost puțin greu, dar nu imposibil. Știam foarte bine ce voiam, așa am fost tot timpul, decisă și fără prea multe răzgândiri. Am citit doar informații legate strict de ceea ce mă interesa și nu am umblat aiurea după cine știe ce nebunii.  Nu opulențe, nu străluciri orbitor de costisitoare, nu limuzine, elicoptere și alte lucruri scumpe care ar fi ajutat doar la crearea unei povești false despre noi. Și a ieșit așa cum ne-am dorit, o petrecere frumoasă la care lumea a dansat și s-a simțit bine. A, și da....n-a fost nici nunta anului și nici nunta toamnei. A fost nunta noastră. Și-a trecut repede lăsându-mă doar cu amintirea.

Nu e ușor să faci cum vrei când toți spun să faci cum trebuie. Nu e ușor să alegi din multitudinea de opțiuni, nu e ușor să-ți deschizi sufletul în fața unor oameni străini în mâna cărora încredințezi reușita unei zile cum probabil nu ai mai trăit. Nu e ușor să ai încredere în fotograf, croitor sau restaurant că totul va fi impecabil. Dar trebuie să ai curaj să crezi în ceea ce iți dorești, să nu faci ceva doar de dragul de a-l face, să te sfătuiești mereu cu viitorul soț, să pui iubirea voastră pe primul plan și să nu uiți să zâmbești. E ziua ta si e unică!

1. CUNUNIA CIVILA

Un lucru e cert: nu ai cum să îmbraci rochia albă dacă nu treci mai intâi pe la ofițerul stării civile. Și deși este o etapă premergătoare celei importante, trebuie să vă spun că am avut parte de o cununie civilă foarte frumoasă. Da, partea cu cetățeana și cetățeanul chiar e doar o formalitate, dar când o petreci alături de prieteni, cu hohote de râs și voie-bună, întelegi de ce nu va fi niciodată o hârtie oarecare.

Am ales să facem cununia civilă joia tocmai pentru că ne-am dorit să fim liniștiti si relaxați. Nu am vrut să fim presați de timp, ci să savurăm fiecare moment cu zâmbetul pe buze. Petrecerea a continuat cu pupături și îmbrățișări și s-a încheiat seara târziu. Am stat toți de drag la poze, glume si povești.

2. CEREMONIA RELIGIOASA

Nunțile sunt pline de tradiții, de superstiții, de obiceiuri. Ei bine, nunta noastră nu a fost așa. Și nu neapărat pentru că am avea ceva împotriva lor, ci pentru că nu am simțit că se potrivesc cu noi. Nu a existat celebrul brad, ferească Domnul să-mi rupă cineva vreo turtă în cap și nici vorbă de horă în fața porții. Am mers pe o idee simplă: acest moment se întâmplă o singură dată în viață, deci trebuie să fie exact cum ne dorim. Și a fost.

Vă vine sa credeți sau nu, eu chiar am dormit bine în noaptea de dinaintea nunții. Probabil pentru că mi se părea firesc tot ce se întâmplă și știam că am făcut alegerea potrivită. Eram sigură că într-un fel sau altul, lucrurile se vor lega fără efort și totul va ieși fără cusur.

Când eram mică, mă uitam la desene animate și acolo toate personajele feminine aveau o rochie de mireasă foarte drăguță și impresionantă, regească. Între timp mai crești, mai vezi și alte rochii, iar atunci parcă nu mai merge rochia aia, ci una mai calmă. O rochie deosebită, simplă, dar elegantă și cu trenă. Neapărat cu trenă. Așa că, în data de 10 septembrie 2016, ajutată de frumoasele mele domnișoare de onoare, m-am îmbrăcat cu ea și am pornit spre Biserică.

Întotdeauna am știut că în momentul în care voi păși în Biserică la brațul tatălui meu voi fi emoționată. Simțeam privirile celor dragi, emoția tatălui meu, zâmbetul lui Silviu și toată energia și bucuria mi s-au strâns ghem in stomac. Acestea au fost cele mai intense și deosebite emoții trăite până acum. Aceasta a fost ziua în care ne-am făcut promisiunea de a fi împreuna pentru tot restul zilelor noastre.

3. PETRECEREA

Și acum, când au trecut 3 luni de la eveniment, mă trec fiorii când mă gândesc cât de frumos a fost. Am dat tonul petrecerii în pași de vals. Am învățat dansul cu o lună înainte de nuntă, în câteva ședințe intensive. Cu toate acestea, dincolo de coregrafia bine stabilită, am încercat să dansăm cu plăcere și naturalețe. Am avut parte de un band fenomenal care s-a ocupat de tot, de mâncare bună si multă, multă veselie.
                                                                  
Nici aici nu am ținut cont de tradiții. Nu s-a furat mireasa, nu s-a îmbrobodit mireasa, nu s-a dezbrăcat mireasa. Mireasa doar a dansat tot timpul. Nu am chinuit mirele cu declarații și nici invitații cu momente penibile. Nu am avut tematică și nici dress-code tocmai pentru că am vrut ca toata lumea să se simtă liberă și relaxată. Pâna și cei mai puțin sociabili dintre prietenii noștri au vorbit, dansat, râs și zămbit, deci....mission accomplished!


În încheiere vreau să-i mulțumesc soțului pentru că a ales să-și petreacă restul vieții alături de mine, părinților pentru susținere și întelegere, tuturor prietenilor și invitațiilor care ne-au fost alături și, nu în ultimul rând, celor care ne-au ajutat ca evenimentul nostru să fie așa cum ne-am dorit. 
Dintre aceștia îi amintesc pe:

You May Also Like

4 comentarii

 1. Casa de piatra si multa fericire! Formati o familie tare frumoasa! Pupici

  RăspundețiȘtergere
 2. Ati fost minunati, totul a fost minunat si ati meritat pe deplin aceasta nunta frumoasa, iar eu nu pot decat sa ma bucur ca v-am fost alaturi!
  Te imbratisez, draga mea!
  Va doresc multa fericire si intelegere!
  <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu iti multumesc ca ai fost alaturi de mine pe tot parcusul acestui eveniment 😀 De abia astept nunta voastra 😍😍 Multumim pt tot! Te pup si eu :*

   Ștergere